fbpx
Το βιβλιοπωλείο που πουλά μόνο δύο βιβλία κάθε δύο εβδομάδες

Το βιβλιοπωλείο που πουλά μόνο δύο βιβλία κάθε δύο εβδομάδες

Ένα περίεργο βιβλιοπωλείο, το οποίο πουλά μόλις 40 αντίτυπα δύο συγκεκριμένων βιβλίων κάθε δύο εβδομάδες, έχει ανοίξει στην πόλη Hangzhou της ανατολικής Κίνας.

Η φιλοσοφία του βιβλιοπωλείου Novel Hovel είναι μινιμαλιστική και απλή: ένας άνθρωπος καλείται κάθε δύο εβδομάδες να προτείνει δύο βιβλία (εξαιρούνται τα βιβλία αυτοβοήθειας) και να εξηγήσει με λίγες προτάσεις γιατί του αρέσει να διαβάζει βιβλία. Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του, Li Jiawen, αγοράζει συνήθως online 20 αντίτυπα του κάθε βιβλίου και τα πουλά για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι να έρθουν οι νέες προτάσεις. Αν τα 40 αντίτυπα εξαντληθούν, δεν αγοράζει άλλα.

«Δεν υπάρχει κανόνας για ένα καλό βιβλίο, αρκεί να έχει επηρεάσει αυτούς που μας τα προτείνουν» δήλωσε στη South China Morning Post ο Li, που όταν ζητά από κάποιον να προτείνει βιβλία του στέλνει μια επιστολή με μία φράση του ποιητή Ralph Waldo Emerson: «Αν δύο άνθρωποι διαβάσουν το ίδιο βιβλίο, δημιουργείται ανάμεσά τους ένας δεσμός».

Ήδη 46 άνθρωποι έχουν κληθεί να δώσουν τις προτάσεις τους – μεταξύ αυτών εκδότες, συγγραφείς, φωτογράφοι, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι, αλλά και ένα 16χρονο κορίτσι που ο Li γνώρισε στην καφετέρια που διατηρεί δίπλα στο βιβλιοπωλείο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το Επαγγελματικό Πρόγραμμα της 20ής ΔΕΒΘ συνεχίζει δυναμικά για 2η χρονιά

Εμβαθύνοντας στη σημασία που έχει η γνωριμία, ο διάλογος και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του εκδοτικού κόσμου της Ελλάδας και του εξωτερικού, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού εγκαινίασε πέρυσι το...

ΝΕΑ
Σκοτία: Απρόσμενη δωρεά κρατάει ζωντανό το λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Νέα πνοή στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write της Γλασκώβης, το οποίο ματαιώθηκε φέτος λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, δίνει μία απρόσμενη δωρεά ύψους 65.000 λιρών, η οποία θα επιτρέψει τη διεξαγωγή...

ΝΕΑ
Συνάντηση του Να Μου Γελλάς με τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη, Τετάρτη 24/4

Οι συναντήσεις του namougellas.com, αυτή η μοναδική ευκαιρία να συνομιλήσεις ζωντανά με ανθρώπους που θαυμάζεις, συνεχίζονται. «Την Τετάρτη 24 Απριλίου, δέκα συνδρομητές του Να Μου Γελλάς θα...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.