fbpx
Το γράμμα απόρριψης που δεν πτόησε την Ούρσουλα Λε Γκεν

Το γράμμα απόρριψης που δεν πτόησε την Ούρσουλα Λε Γκεν

H συγγραφέας φαντασίας Ούρσουλα Λε Γκεν, που απεβίωσε τον προηγούμενο μήνα, είχε αναρτήσει στην προσωπική της ιστοσελίδα (η οποία παραμένει σε λειτουργία και μετά τον θάνατό της) μια επιστολή απόρριψης που έλαβε από εκδότη για το βιβλίο The Left Hand of Darkness, το οποίο αργότερα έγινε μεγάλη επιτυχία.

Ο λόγος που είχε αναρτήσει την επιστολή ήταν «για να κάνω οποιονδήποτε μόλις έλαβε μια επιστολή απόρριψης να νιώσει καλύτερα» ενώ από αυτήν αφαίρεσε το όνομα του εκδοτικού οίκου «επειδή είμαι πολύ καλός άνθρωπος».

Η επιστολή, που απευθυνόταν προς την ατζέντισσά της, ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητή κ. Κιντ,

Η Ούρσουλα Κ. Λε Γκεν γράφει εξαιρετικά καλά, όμως με λύπη θα πρέπει να σας πω ότι δεν μπορώ να σας υποβάλω κάποια προσφορά για το μυθιστόρημα με βάση αυτήν και μόνο την ιδιαίτερα διακεκριμένη ικανότητα. Το βιβλίο είναι τόσο ατέλειωτα πολύπλοκο με λεπτομέρειες αναφορών και πληροφορίες, οι ενδιάμεσοι θρύλοι γίνονται τόσο ενοχλητικοί, παρά τη συνάφειά τους, που η ίδια η δράση της ιστορίας μοιάζει να μένει απελπιστικά στάσιμη και το βιβλίο, τελικά, ακατανόητο. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι τόσο στεγνό, τόσο ελλιπές σε ρυθμό, που το όποιο δράμα και ενθουσιασμός που θα μπορούσε να έχει το μυθιστόρημα διαλύεται εξ ολοκλήρου από αυτό που φαίνεται, σε πολλές περιπτώσεις, ως άσχετο υλικό. Παρ' όλα αυτά, σας ευχαριστώ που μας σκεφτήκατε. Το χειρόγραφο του The Left Hand of Darkness σας επιστρέφεται εσωκλειόμενο.

Ειλικρινά δικός σας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.