fbpx
Χαρτονομίσματα κρυμμένα σε βιβλία στη μνήμη μιας βιβλιόφιλης γιαγιάς

Χαρτονομίσματα κρυμμένα σε βιβλία στη μνήμη μιας βιβλιόφιλης γιαγιάς

Ο Andrew Crochunis έψαχνε βιβλία σε ένα βιβλιοπωλείο του Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, όταν μέσα σε ένα βιβλίο βρήκε ένα χαρτονόμισμα των 5 δολαρίων με κολλημένο ένα σημείωμα: «Σας παρακαλούμε δεχθείτε αυτό το δώρο στη μνήμη της αγαπημένης μας γιαγιάς που μας αγόραζε ένα βιβλίο της αρεσκείας μας κάθε Χριστούγεννα. Μας ενέπνευσε τη φιλαναγνωσία. Χρησιμοποιήστε αυτά τα χρήματα για την αγορά ενός νέου βιβλίου».

Όπως αναφέρει το today.com, πρόκειται για τον τρόπο που βρήκαν τα παιδιά της Barbara Longova, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2015, για να τιμήσουν τη μνήμη της. «Σκεφτήκαμε ότι η γιαγιά θα αγόραζε βιβλία για οποιονδήποτε χρειαζόταν λίγα χρήματα για το βιβλίο της επιλογής του» δήλωσε η κόρη της, Nicole White, ενθυμούμενη τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες επισκέψεις της μητέρας της με τα εγγόνια της σε ένα τοπικό βιβλιοπωλείο για να τους αγοράσει βιβλία.

Τα χαρτονομίσματα και τα σημειώματα κρύβουν μέσα σε βιβλία του συγκεκριμένου βιβλιοπωλείου τα παιδιά της Nicole White, ο 17χρονος Gavin και η 14χρονη Lucy. «Όταν πηγαίνω στο βιβλιοπωλείο, κοιτάζω πρώτα τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ, γιατί ήταν τα αγαπημένα της. Μετά από τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ, κοιτάζω για βιβλία που νομίζω ότι θα απολάμβανε ή βιβλία για πράγματα που ξέρω ότι την ενδιέφεραν» δήλωσε η Lucy, ενώ ο Gavin σημείωσε: «Η γιαγιά πραγματικά αγαπούσε τα βιβλία και ήθελε να μοιραστεί αυτή την αγάπη μαζί μας. Η αποφασιστικότητα και ο ενθουσιασμός της πραγματικά έπιασε τόπο και μέχρι σήμερα ακόμα λατρεύω τα βιβλία και αμφιβάλλω αν αυτό θα αλλάξει ποτέ... Η γιαγιά ήταν τόσο ευγενική και γενναιόδωρη μαζί μας, που το μεταδίδουμε σε άλλους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.