fbpx
Συγγραφέας «έκραξε» το εξώφυλλο του βιβλίου του και προκάλεσε αντιδράσεις

Συγγραφέας «έκραξε» το εξώφυλλο του βιβλίου του και προκάλεσε αντιδράσεις

Αρνητικές αντιδράσεις ακόμα και από οπαδούς των βιβλίων του προκάλεσε ο συγγραφέας Terry Goodkind, όταν σχολίασε το εξώφυλλο ενός βιβλίου του, χαρακτηρίζοντάς το «για γέλια».

«Το Shroud of Eternity είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο με πολύ κακό εξώφυλλο. Για γέλια» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο συγγραφέας, προσθέτοντας: «Οπότε ας διασκεδάσουμε λίγο με αυτό. Πείτε μας τι σκέφτεστε για το εξώφυλλο στην επόμενη ανάρτησή μου και θα επιλέξουμε δέκα συμμετέχοντες στην τύχη για ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του σκληρόδετου βιβλίου».

Αντί να λάβει τις ενθουσιώδεις, χιουμοριστικές αντιδράσεις που περίμενε, ο Goodkind δέχτηκε μια ομοβροντία από αρνητικά σχόλια από αναγνώστες, με κάποιους να χαρακτηρίζουν «ντροπιαστική» τη συμπεριφορά του συγγραφέα. Μάλιστα, ο ίδιος ο εικονογράφος που σχεδίασε το εξώφυλλο σχολίασε: «Χάρηκα που συνεργάστηκα μαζί σου, Τέρι. Αυτό που κάνεις είναι απόλυτα προσβλητικό. Λες και δεν δημιούργησα αυτό το εξώφυλλο σύμφωνα με αυτά ακριβώς μου που είπαν να κάνω. Σε όλη μου την καριέρα δεν έχω δει συγγραφέα να συμπεριφέρεται έτσι».

Μετά τις αντιδράσεις αυτές, ο Goodkind αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι σέβεται το ταλέντο του εικονογράφου και ζητώντας του συγγνώμη, και επιρρίπτοντας την ευθύνη για το κακό εξώφυλλο στον εκδοτικό οίκο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.