fbpx
Η Μάργκαρετ Άτγουντ και η σχέση της με τα λεφτά

Η Μάργκαρετ Άτγουντ και η σχέση της με τα λεφτά

Μπορεί να είναι μεταξύ των σημαντικότερων σύγχρονων συγγραφέων, όμως η Μάργκαρετ Άτγουντ κατά δήλωσή της δεν σταμάτησε ποτέ να ανησυχεί για τα λεφτά. Απλώς, στην αρχή της καριέρας της ανησυχούσε επειδή δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα. Τώρα, ανησυχεί για τα λεφτά των άλλων.

«Δεν έχω σταματήσει ποτέ να ανησυχώ για τα λεφτά» δήλωσε στο δίκτυο CNBC η Καναδέζα συγγραφέας, εξηγώντας πως μπορεί τώρα να έχει μια οικονομική άνεση, όμως «ανησυχώ για τα λεφτά των άλλων ανθρώπων και ανησυχώ για την εισοδηματική ανισότητα, που καταλήγει σε μια πολύ δυστυχισμένη κοινωνία».

Η Άτγουντ διηγήθηκε πως από μικρή ηλικία δούλευε και είχε μάθει τις αρετές της εγκράτειας και της αποταμίευσης, κάτι που τη βοήθησε στην αρχή της καριέρας της, όταν τα έβγαζε πέρα με δυσκολία, ενώ μίλησε για τη σχέση της με το χρήμα. «Σιχαίνομαι να έχω χρέη. Πάντα πληρώνω την πιστωτική μου κάρτα στην ώρα της. Καλύτερα να μην έχω παρά να χρωστάω. Δεν αγοράζω πράγματα που δεν μπορώ να πληρώσω» σημείωσε, εξηγώντας πως για την ίδια το χρήμα είναι ένα σύμβολο ανεξαρτησίας και αυτοσυντήρησης.

«Ποτέ δεν μου είπαν ότι θα έπρεπε να παντρευτώ έναν πλούσιο άνδρα και να κάθομαι με το νεγκλιζέ να τρώω σοκολατάκια. Πάντα περίμεναν από μένα να συντηρήσω τον εαυτό μου, και πάντα το έκανα» σχολίασε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Γερμανία: 1,1 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία σε παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την ετήσια εκστρατεία της για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου υλοποιεί και φέτος η Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών της Γερμανίας (Börsenverein), στο πλαίσιο της οποίας θα δωρίσει πάνω από 1,1...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.