fbpx
«Χρυσό» βραβείο Man Booker στις 8 Ιουλίου

«Χρυσό» βραβείο Man Booker στις 8 Ιουλίου

Ένα μοναδικό «χρυσό» βραβείο Man Booker θα απονεμηθεί στις 8 Ιουλίου, με τα υποψήφια βιβλία να είναι όλα όσα έχουν τιμηθεί τα τελευταία 50 χρόνια με το βραβείο αυτό, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή.

Η κριτική επιτροπή του βραβείου αποτελείται από πέντε κριτές, ο καθένας από τους οποίους θα αναλάβει μία δεκαετία και θα επιλέξει το καλύτερο βιβλίο αυτής της δεκαετίας που βραβεύθηκε με Man Booker. Τα πέντε βιβλία που θα επιλεγούν θα τεθούν προς ψηφοφορία από το κοινό, που θα έχει στη διάθεσή του έναν μήνα για να ψηφίσει το αγαπημένο του.

Και μπορεί να είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά ήδη σαν φαβορί προβάλλει ο Σαλμάν Ρουσντί, που κέρδισε το αντίστοιχο βραβείο Best of Booker το 2008, για την 40ή επέτειο των βραβείων, αλλά και το Booker of Bookers το 1993, για την 25η επέτειό τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Γερμανία: 1,1 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία σε παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την ετήσια εκστρατεία της για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου υλοποιεί και φέτος η Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών της Γερμανίας (Börsenverein), στο πλαίσιο της οποίας θα δωρίσει πάνω από 1,1...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.