fbpx
«Οι ιστορίες δημιουργούν το μέλλον μας»

«Οι ιστορίες δημιουργούν το μέλλον μας»

Ο Αυστραλός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Morris Gleitzman αναλαμβάνει το ειδικό πόστο στην Αυστραλία για την ανάδειξη της παιδικής λογοτεχνίας (Childrens’ Laureate), και πιστεύει πως σήμερα «οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται τις ιστορίες περισσότερο από ποτέ».

«Η μεγάλη πρόκληση για τους νέους ανθρώπους σήμερα είναι να βαδίσουν προς την ενήλικη ζωή σε έναν αρκετά δύσκολο και ανησυχητικό κόσμο» δήλωσε στο δίκτυο ABC News ο συγγραφέας, προσθέτοντας ότι τα βιβλία «βοηθούν τους νεαρούς αναγνώστες να αγκαλιάσουν έναν συχνά σκοτεινό και αβέβαιο κόσμο με αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και δημιουργικότητα».

Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου, που θα κρατήσει για δύο χρόνια, ο Gleitzman θα ταξιδεύει σε διάφορες περιοχές της Αυστραλίας, με το μήνυμα: «οι ιστορίες δημιουργούν το μέλλον μας».

«Μου αρέσει να τις σκέφτομαι σαν βιταμίνες» δήλωσε, εξηγώντας: «Δεν είναι υποκατάστατο της πραγματικής εμπειρίας, αλλά επειδή είναι τόσο καλές για τους νέους ανθρώπους στο να αναπτύσσουν τη συναισθηματική εμπλοκή και την περίσκεψη και την επιμονή και την κατανόηση του πώς λειτουργούν οι στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων και πώς μαθαίνουμε από την αποτυχία, επιτρέπουν σε αυτήν την πραγματική εμπειρία να είναι πολύ πιο ικανοποιητική».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.