fbpx
Το χειρόγραφο που ενέπνευσε 11 θεατρικά έργα του Σαίξπηρ

Το χειρόγραφο που ενέπνευσε 11 θεατρικά έργα του Σαίξπηρ

Επί χρόνια υπάρχουν συζητήσεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το πώς εμπνεύστηκε τα έργα του ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Τώρα, με τη βοήθεια ενός λογισμικού που χρησιμοποιούν οι καθηγητές για να εντοπίσουν περιπτώσεις λογοκλοπής στα γραπτά των φοιτητών τους, δύο συγγραφείς ανακάλυψαν ένα μη δημοσιευμένο χειρόγραφο που πιστεύουν πως ο Σαίξπηρ είχε διαβάσει και τον επηρέασε στη συγγραφή 11 θεατρικών έργων μεταξύ τα οποία τα Βασιλιάς Ληρ, Μακβέθ, Ριχάρδος ο Τρίτος και Ερρίκος ο Πέμπτος.

Τα ευρήματα αυτά, σύμφωνα με τους New York Times, περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα με την υπογραφή των ερευνητών Dennis McCarthy και June Schlueter, οι οποίοι πάντως ξεκαθαρίζουν πως δεν θεωρούν ότι ο Σαίξπηρ «έκλεψε» κάποιον άλλο συγγραφέα, αλλά ότι απλώς εμπνεύστηκε από ένα χειρόγραφο με τίτλο «Μια σύντομη πραγματεία για την επανάσταση και τους επαναστάτες», το οποίο έγραψε ο Τζορτζ Νορθ, άνθρωπος της αυλής της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Είναι μια πηγή στην οποία επιστρέφει» ο Σαίξπηρ, δήλωσε ο McCarthy σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Επηρεάζει τη γλώσσα του, διαμορφώνει τις σκηνές και σε ένα βαθμό επηρεάζει τη φιλοσοφία των έργων».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.