«Καταραμένο» ισπανικό βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά μετά από 400 χρόνια
«Καταραμένο» ισπανικό βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά μετά από 400 χρόνια

«Καταραμένο» ισπανικό βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά μετά από 400 χρόνια

Ένα μυθιστόρημα γραμμένο πριν από 400 και πλέον χρόνια στην Ισπανία και που θεωρούνταν για αιώνες χαμένο (και σύμφωνα με κάποιους καταραμένο) κυκλοφόρησε πρόσφατα για πρώτη φορά.

Πρόκειται για το βιβλίο Historia del Huerfano (Η ιστορία ενός ορφανού), το οποίο διηγείται την ιστορία ενός ορφανού παιδιού από τη Γρανάδα που ταξιδεύει στην ισπανοκρατούμενη Λατινική Αμερική και μπλέκεται σε διάφορες περιπέτειες.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, ο μοναχός Μαρτίν ντε Λεόν ι Καρδένας, το έγραφε από το 1608 έως το 1615, και το 1621 επρόκειτο να εκδοθεί, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ, και το χειρόγραφο των 328 σελίδων θεωρούνταν χαμένο, μέχρι που ανακαλύφθηκε το 1965 στη Νέα Υόρκη. Έκτοτε είχαν γίνει πολλές προσπάθειες για την έκδοσή του, όμως καμία δεν ευοδώθηκε, και για τον λόγο αυτό κάποιοι έλεγαν πως το βιβλίο ήταν... καταραμένο και όσοι ασχολούνταν με αυτό πέθαιναν μυστηριωδώς. Όμως το ίδρυμα Χοσέ Αντόνιο ντε Κάστρο, που έχει αποστολή του την προστασία της κλασικής ισπανικής λογοτεχνίας, δεν φοβήθηκε τις δεισιδαιμονίες και ανέλαβε την έκδοσή του, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αιώνες.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.