fbpx
Βραβείο ταξιδιωτικού βιβλίου για τα «Σύνορα»

Βραβείο ταξιδιωτικού βιβλίου για τα «Σύνορα»

Στη Βουλγάρα συγγραφέα Κάπκα Κασάμποβα απονεμήθηκε το βραβείο Stanford Dolman για το καλύτερο ταξιδιωτικό βιβλίο της χρονιάς, για το βιβλίο της με τίτλο Granta (Σύνορα). Πρόκειται για ένα πορτρέτο της περιοχής των συνόρων της Βουλγαρίας με την Ελλάδα και την Τουρκία, με την Κασάμποβα να συναντά διάφορες χαρακτηριστικές μορφές της περιοχής και να παρουσιάζει την κουλτούρα και τα μυστικά της.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής, Σάρα Γουίλερ, το βιβλίο αυτό ξεχώρισε χάρη στο «παλιομοδίτικο χάρισμα της συγγραφέως στη διήγηση, την όμορφη πρόζα της και την τοπικότητα του θέματος, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται και πάλι στον προθάλαμο της αλλαγής».

Παράλληλα, η πρώην στρατιωτικός και συγγραφέας Τζαν Μόρις τιμήθηκε με το βραβείο Edward Stanford για τη σημαντική της συνεισφορά στον χώρο του ταξιδιωτικού βιβλίου, έχοντας περάσει τη μισή και πλέον ζωή της ταξιδεύοντας και έχοντας γράψει πάνω από 40 βιβλία και αμέτρητα δοκίμια, άρθρα και κριτικές.

«Αυτό που γράφω δεν είναι το ταξίδι ή η διαδρομή ή έως έναν βαθμό το μέρος, αλλά η επίδραση που έχει το μέρος στην αίσθηση ενός ανθρώπου» δήλωσε η Μόρις παραλαμβάνοντας το βραβείο της.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.