Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας
Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας προσκαλεί τους νεαρούς αναγνώστες της να συμμετέχουν στη 2η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, που θα λειτουργήσει στo πλαίσιo των εκπαιδευτικών και δημιουργικών δράσεων που προσφέρει η βιβλιοθήκη στο παιδικό κοινό της.

Στις μηνιαίες συναντήσεις της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης, τα παιδιά συναντιούνται με σκοπό να γνωρίσουν τα βιβλία, να συζητήσουν γι’ αυτά, να παίξουν, να γελάσουν, ώστε η ανάγνωση να γίνει συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς τους. Η δημιουργική ανάγνωση που προκύπτει ενισχύει τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών και βελτιώνει την πνευματική ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Στόχος του προγράμματος είναι να καλλιεργηθεί αλλά και να διατηρηθεί στενή επαφή με το βιβλίο, καθώς με αυτό τον τρόπο τα παιδιά, μεγαλώνοντας, θα επιζητούν τη συντροφιά του βιβλίου από δική τους επιλογή και ανάγκη. Με όχημα το βιβλίο, οι νεαροί αναγνώστες θα ταξιδέψουν σε ονειρεμένους κόσμους και θα εφοδιαστούν με νέες εμπειρίες. Η ένταξη βιωματικών δραστηριοτήτων όπως ζωγραφική-κατασκευές-θεατρικό παιχνίδι, θα συμβάλει άμεσα στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών από τα παιδιά και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχυθεί σημαντικά η υπευθυνότητα και η αυτοπεποίθησή τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-11 ετών, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη με προεγγραφή, ωστόσο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 παιδιά.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα, ημέρα Σάββατο και ώρα 11-1 το πρωί στη Βιβλιοθήκη Νίκαιας.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το βιβλίο που αναδίδει τη γλυκιά μυρωδιά του… καμένου λάστιχου

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε η αυτοκινητοβιομηχανία Kia για να προωθήσει το μοντέλο Stinger στις Ηνωμένες Πολιτείες, στέλνοντας σε περίπου 100 δημοσιογράφους από τον χώρο του ρεπορτάζ αυτοκινήτων ένα...

ΝΕΑ
Στην Πολωνή συγγραφέα Όλγκα Τοκάρτσουκ το διεθνές βραβείο Man Booker

Η διάσημη στην Πολωνία συγγραφέας Όλγκα Τοκάρτσουκ κέρδισε το διεθνές βραβείο Man Booker, το οποίο απονέμεται στο καλύτερο ξενόγλωσσο βιβλίο της περασμένης χρονιάς που κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.