Η τάση στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου που εξοργίζει τους βιβλιόφιλους
Η τάση στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου που εξοργίζει τους βιβλιόφιλους

Η τάση στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου που εξοργίζει τους βιβλιόφιλους

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί μία μόδα στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τις τελευταίες μέρες στα social media, και ιδιαίτερα στο Instagram, η οποία θέλει τα βιβλία να τοποθετούνται ανάποδα στη βιβλιοθήκη, και όχι με τη ράχη προς το μέρος μας.

Η τάση αυτή, την οποία προωθούν ορισμένοι διακοσμητές και ιστοσελίδες αφιερωμένες στην διακόσμηση χώρου, προωθείται ως αισθητικά όμορφη, αφού οι σελίδες των βιβλίων που φαίνονται, αντί για τις ράχες διαφορετικών χρωμάτων και υφών, δημιουργούν μια ομοιομορφία χρώματος λευκού ή μπεζ στον χώρο και μια ουδετερότητα που επιτρέπει σε άλλα αντικείμενα να αναδειχθούν περισσότερο.

Ωστόσο, είναι πολλοί οι βιβλιόφιλοι που κατακεραυνώνουν την τάση αυτή ως «ρηχή», επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζει ουσιαστικά τα βιβλία ως αξεσουάρ και όχι ως αντικείμενα με χρηστική αξία, ενώ παρατηρούν επίσης ότι τοποθετώντας με αυτό τον τρόπο τα βιβλία στη βιβλιοθήκη είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κανείς ένα βιβλίο που ψάχνει, και επομένως δεν είναι πρακτική λύση. Όπως το έθεσε ένας χρήστης του Twitter, είναι «για τους βιβλιόφιλους που μισούν τα βιβλία».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.