fbpx
Τι απαντά η Μάργκαρετ Άτγουντ στις «καλές φεμινίστριες»

Τι απαντά η Μάργκαρετ Άτγουντ στις «καλές φεμινίστριες»

Αντιμέτωπη με μια μάλλον απίθανη κατηγορία βρίσκεται η συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ, γνωστή για το φεμινιστικού περιεχομένου μυθιστόρημά της The Handmaid's Tale (που πλέον έχει μεταφερθεί στη μικρή οθόνη), καθώς φεμινιστικές οργανώσεις την κατηγορούν ως... κακή φεμινίστρια.

Ο λόγος; Η στάση της στην υπόθεση του συγγραφέα Στίβεν Γκάλοουεϊ, που ήταν επίσης και επικεφαλής του προγράμματος δημιουργικής γραφής του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια, στον Καναδά, μέχρι που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση. Η ίδια η Άτγουντ δεν έχει πάρει θέση όσον αφορά στο αν πράγματι ο Γκάλοουεϊ είναι αθώος ή ένοχος, ζητά όμως, μαζί με αρκετούς άλλους συγγραφείς, να δημοσιοποιηθεί η ανακριτική διαδικασία που ακολουθήθηκε και τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του, καθώς υπάρχουν ανακρίβειες και «σκιές» γύρω από την όλη διαδικασία, με δεδομένο ότι ο Γκάλοουεϊ τελικά αθωώθηκε από δικαστήριο.

Η Άτγουντ απάντησε στους επικριτές της με ένα άρθρο γνώμης στην εφημερίδα The Globe and Mail, όπου τονίζει μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω ότι για να έχουμε κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα για τις γυναίκες, πρέπει να υπάρχουν κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα, τελεία, συμπεριλαμβανομένης της θεμελιώδους δικαιοσύνης, όπως και ότι για να μπορούν οι γυναίκες να ψηφίζουν, πρέπει να διεξάγονται εκλογές. Πιστεύουν αυτές οι “καλές φεμινίστριες” ότι μόνο οι γυναίκες θα έπρεπε να έχουν τέτοια δικαιώματα; Σίγουρα όχι. Αυτό θα σήμαινε να περάσουμε στην άλλη όψη του νομίσματος του παλιού καθεστώτος, στο οποίο μόνο οι άνδρες είχαν τέτοια δικαιώματα».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΝΕΑ
Η πειρατεία κοστίζει ακριβά στην ιταλική βιομηχανία βιβλίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ετήσιου τζίρου της, χάνει κάθε χρόνο η βιομηχανία του βιβλίου στην Ιταλία εξαιτίας της πειρατείας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.