Αναστέλλεται η επανέκδοση των αντισημιτικών φυλλαδίων του Céline
Αναστέλλεται η επανέκδοση των αντισημιτικών φυλλαδίων του Céline

Αναστέλλεται η επανέκδοση των αντισημιτικών φυλλαδίων του Céline

Ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Gallimard αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση των αντισημιτικών φυλλαδίων-βιβλίων του Γάλλου συγγραφέα Louis-Ferdinand Céline, μετά από τις αντιδράσεις από ιστορικούς, κριτικούς λογοτεχνίας και ακτιβιστές κατά του αντισημιτισμού.

Τα φυλλάδια αυτά γράφτηκαν στις δεκαετίες του 1930 και του 1940, και θεωρούνται μεταξύ των πιο σκληρών κειμένων κατά των Εβραίων που έχουν γραφτεί ποτέ, ενώ έκτοτε δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ ξανά στη Γαλλία. Ο ίδιος ο συγγραφέας, που ποτέ δεν έκρυψε τα φιλοναζιστικά του αισθήματα, μετά τον πόλεμο διέφυγε στη Δανία, όπου και πέρασε έναν χρόνο στη φυλακή με απόφαση γαλλικού δικαστηρίου, για συνεργασία με τους Γερμανούς.

«Τα φυλλάδια του Céline ανήκουν στην ιστορία του πιο απαίσιου γαλλικού αντισημιτισμού» ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής του εκδοτικού οίκου, Antoine Gallimard. «Αλλά με το να τα καταδικάσει κανείς σε λογοκρισία, εμποδίζει την πλήρη αποσαφήνιση της ρίζας τους και της ιδεολογικής τους επίδρασης και δημιουργεί μια μη υγιή περιέργεια» σημείωσε ο ίδιος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι κατανοεί και μοιράζεται τα συναισθήματα των αναγνωστών που ενοχλούνται ή σοκάρονται από ένα τέτοιο εγχείρημα.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.