fbpx
Κόβουν τα βιβλία στις φυλακές της Νέας Υόρκης

Κόβουν τα βιβλία στις φυλακές της Νέας Υόρκης

Σφοδρή κριτική δέχεται η σωφρονιστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης, μετά την απόφαση να εισαγάγει πιλοτικά σε τρεις φυλακές ένα νέο σύστημα για τα αντικείμενα που μπορούν να λαμβάνουν από συγγενείς και φίλους στα κελιά τους οι κρατούμενοι, στο πλαίσιο του οποίου θα είναι σχεδόν αδύνατο να πάρουν στα χέρια τους βιβλία.

Σύμφωνα με το νέο αυτό σύστημα, οι φίλοι και οι συγγενείς των κρατουμένων θα μπορούν να τους δίνουν μόνο αντικείμενα από έξι εξειδικευμένες εταιρείες, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα λαθραίων αντικειμένων που περνούν στις φυλακές. Οι επικριτές του συστήματος υποστηρίζουν ότι με την πρακτική αυτή, οι συγκεκριμένες έξι εταιρείες θα πλουτίσουν, σε βάρος των κρατουμένων και των οικογενειών τους, καθώς τα προϊόντα τους πωλούνται σε «τσιμπημένες» τιμές έναντι των περισσότερων καταστημάτων.

Όπως μάλιστα ανέφερε σε ανάρτησή της η συγγραφέας Μόλι Κράμπαπλ, «βάσει των νέων κανόνων οι κρατούμενοι στις φυλακές της Νέας Υόρκης θα μπορούν να λαμβάνουν βιβλία από πέντε διαπιστευμένους διανομείς. Προσφέρουν πέντε μυθιστορήματα της σειράς, 14 βίβλους και θρησκευτικά βιβλία, 24 βιβλία ζωγραφικής, 21 βιβλία με γρίφους, 11 βιβλία για το πώς να μάθεις κιθάρα ή σκάκι, ένα λεξικό, έναν θησαυρό. Κανένα άλλο βιβλίο δεν μπορεί να τους αποσταλεί». Η ίδια υπογράμμισε ότι τα βιβλία μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τη ζωή ενός ανθρώπου που βρίσκεται έγκλειστος, ειδικά αν είναι στην απομόνωση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.