Μια βιβλιοθήκη από τα... σκουπίδια στην Άγκυρα
Μια βιβλιοθήκη από τα... σκουπίδια στην Άγκυρα

Μια βιβλιοθήκη από τα... σκουπίδια στην Άγκυρα

Οι δημοτικοί υπάλληλοι καθαριότητας στην Άγκυρα της Τουρκίας δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία σε βιβλία που οι κάτοικοι της πόλης έχουν πετάξει στα σκουπίδια, συλλέγοντάς τα σε μια ιδιαίτερη βιβλιοθήκη, η οποία μέσα σε οκτώ μήνες έχει συγκεντρώσει 5.000 βιβλία.

Η βιβλιοθήκη ξεκίνησε τη λειτουργία της στις εγκαταστάσεις του δήμου, προοριζόμενη για τους υπαλλήλους της καθαριότητας και τις οικογένειές τους, όμως ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον από άλλους πολίτες της Άγκυρας, που τελικά άνοιξε για το κοινό. Πλέον, η βιβλιοθήκη δέχεται και δωρεές βιβλίων, ενώ δανείζει βιβλία για διάστημα δύο εβδομάδων, που μπορεί να παραταθεί αν χρειαστεί.

«Στην πραγματικότητα βοηθήσαμε βιβλία που είχαν χάσει την αξία τους όταν πετάχτηκαν στα σκουπίδια να ανακτήσουν την αξία τους. Η αρχική ιδέα για την ίδρυση της βιβλιοθήκης ήρθε όταν οι εργαζόμενοι αναρωτήθηκαν πώς μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν βιβλία που πετάχθηκαν» δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu η Sema Keskaya, επικεφαλής ανθρωπίνου δυναμικού του δήμου.

«Όταν πρωτοξεκινήσαμε είχαμε πάρα πολλά ράφια αλλά όχι και τόσα βιβλία. Μάλιστα είχα λίγο άγχος, καθώς φοβόμουν ότι δεν θα καταφέρναμε να γεμίσουμε τα ράφια» ανέφερε η ίδια, εξηγώντας: «Ο στόχος μας δεν είναι να βρίσκουμε βιβλία και να τα κρατάμε για τον εαυτό μας, αλλά να τα καταστήσουμε διαθέσιμα στα παιδιά μας και στους ανθρώπους μας. Θέλουμε αυτά τα βιβλία να φτάσουν στους μαθητές και να καλλιεργήσουν σε αυτούς αναγνωστικές συνήθειες».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Στην Πολωνή συγγραφέα Όλγκα Τοκάρτσουκ το διεθνές βραβείο Man Booker

Η διάσημη στην Πολωνία συγγραφέας Όλγκα Τοκάρτσουκ κέρδισε το διεθνές βραβείο Man Booker, το οποίο απονέμεται στο καλύτερο ξενόγλωσσο βιβλίο της περασμένης χρονιάς που κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.