fbpx
Ο Χάρι Πότερ και το Πορτρέτο Αυτού που Έμοιαζε σαν Ένας Μεγάλος Σωρός από Στάχτη

Ο Χάρι Πότερ και το Πορτρέτο Αυτού που Έμοιαζε σαν Ένας Μεγάλος Σωρός από Στάχτη

Μπορεί ένα πρόγραμμα υπολογιστή να γράψει ένα νέο βιβλίο της σειράς «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ αυτόματα και να βγάζει νόημα; Πάντως, η εταιρεία Botnik Studios το προσπάθησε, αν και τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά.

Αυτό που έκανε η ομάδα της Botnik ήταν να περάσει στη βάση δεδομένων ενός αλγοριθμικού λογισμικού και τα επτά βιβλία της σειράς, και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει την «πρόβλεψη κειμένου» (όπως αυτή που έχουμε στα κινητά μας και μας «προτείνει» επιλογές όταν πληκτρολογούμε ένα μήνυμα) για να γράψει το επόμενο κεφάλαιο της σειράς. Όμως το αποτέλεσμα, αν και πράγματι σε κάποια σημεία θυμίζει βιβλίο της Τ. Κ. Ρόουλινγκ, πολλές φορές προκαλεί γέλια. Είναι χαρακτηριστικό το εξής απόσπασμα:

«Ο Ρον στεκόταν εκεί και χόρευε κάποιου είδους τρελό χορό. Είδε τον Χάρι και αμέσως άρχισε να τρώει την οικογένεια της Ερμιόνης. Το πουκάμισο Ρον του Ρον ήταν σχεδόν τόσο κακό όσο ο ίδιος ο Ρον. “Αν οι δυο σας δεν μπορείτε να μπλεχτείτε χαρούμενα, θα γίνω επιθετική” ομολόγησε η λογική Ερμιόνη».

Πιο κάτω μαθαίνουμε ότι για τον Χάρι Πότερ ο Ρον «ήταν ένα θορυβώδες, αργό και απαλό πουλί. Στον Χάρι δεν άρεσε να σκέφτεται για πουλιά» ενώ στη συνέχεια ο κωδικός για να ανοίξει μΙα κλειδωμένη πόρτα είναι «ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ».

Όσο για τον τίτλο του έργου, είναι: Ο Χάρι Πότερ και το Πορτρέτο Αυτού που Έμοιαζε σαν Ένας Μεγάλος Σωρός από Στάχτη...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Γερμανία: 1,1 εκατομμύρια δωρεάν βιβλία σε παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την ετήσια εκστρατεία της για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου υλοποιεί και φέτος η Ένωση Εκδοτών και Βιβλιοπωλών της Γερμανίας (Börsenverein), στο πλαίσιο της οποίας θα δωρίσει πάνω από 1,1...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.