fbpx
Εκδοτική προσφορά από την Alpha Bank για όλο τον Δεκέμβριο

Εκδοτική προσφορά από την Alpha Bank για όλο τον Δεκέμβριο

Για άλλη μια φορά, η Alpha Bank δίνει την ευκαιρία στο αναγνωστικό κοινό να αποκτήσει με μεγάλη έκπτωση μια πολύ σημαντική έκδοση: Καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ο τόμος Το ελληνικό τραγούδι από το 1821 έως τη δεκαετία του 1950 θα διατίθεται από την τράπεζα με έκπτωση 40%, δηλαδή 33,00 ευρώ. Το βιβλίο αποτελεί καρπό πολύχρονης έρευνας του σημαντικού εθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα για την ιστορική και λειτουργική εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού από την Επανάσταση του 1821 έως και τη δεκαετία του 1950. Ο συγγραφέας, οργανώνοντας το πλούσιο υλικό του σε οχτώ περιεκτικά κεφάλαια που αντιστοιχούν σε περιόδους και πρόσωπα, καταγράφει την πορεία του ελληνικού τραγουδιού σε σχέση με τα ιστορικά γεγονότα και τις κοινωνικές συνθήκες κάθε εποχής. Ανατρέχοντας σε αρχειακές πηγές και αξιοποιώντας ένα πλούσιο εικονογραφικό υλικό –636 εικόνες περιλαμβάνονται στις 373 σελίδες του τόμου–, το οποίο προέρχεται από το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.) καθώς και από άλλα ιδιωτικά και δημόσια αρχεία, αναδεικνύει με λόγο γλαφυρό και τεκμηριωμένο τα επιμέρους μουσικά είδη και τους δημιουργούς τους και δίνει στους αναγνώστες την ευκαιρία να περιηγηθούν στα μουσικά μονοπάτια της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Η μεγάλη σημασία της προσφοράς του Λάμπρου Λιάβα έγκειται, μεταξύ άλλων, στη συνθετική προσέγγιση της παραγωγής και της ιστορίας του ελληνικού αστικού τραγουδιού κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, με μια μέθοδο που συνδυάζει τη μακρο- με τη μικροϊστορία: ενώ στο βιβλίο περιγράφεται αμερόληπτα το γενικό τοπίο του ελληνικού τραγουδιού, διακρίνοντας χωρίς προκαταλήψεις το σημαντικό από το έλασσον, κάθε τόσο δίνεται ο λόγος στους συγκεκριμένους ιστορικούς πρωταγωνιστές μέσω συνεντεύξεων, αποσπασμάτων από αυτοβιογραφίες κ.ά. Με αυτή τη διαρκή εναλλαγή στην εστίαση του φακού του συγγραφέα, ο αναγνώστης αποκτά μια παραπάνω από ικανοποιητική εικόνα του πεδίου στο οποίο παρήχθη το αστικό τραγούδι έως και τη δεκαετία του ’50.

Μετά τη μεγάλη εκπτωτική προσφορά του λευκώματος Κουνέλλης. Μιστράλ τον προηγούμενο μήνα, έρχεται τώρα τον Δεκέμβριο και ο συγκεκριμένος τόμος να ενταχθεί στη σημαντική εκδοτική δραστηριότητα της Alpha Bank, η οποία ξεκίνησε το 1957. Σε αυτήν περιλαμβάνονται εκδόσεις οικονομικού, ιστορικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, καθώς και εκδόσεις που σχετίζονται με την ιστορία της τέχνης και την αρχαία νομισματική, καλύπτοντας ποικίλες πτυχές της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Ο αριθμός των εκδόσεων ξεπερνά τους 170 τίτλους και τη διαχείρισή τους έχει αναλάβει η Βιβλιοθήκη της Τράπεζας.

Όλες οι εκδόσεις διατίθενται στον πολιτιστικό χώρο της Τράπεζας «ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ» (Σταδίου 40, Αθήνα – με είσοδο από τη Στοά Νικολούδη), στο ηλεκτρονικό κατάστηµα (e-shop) www.alpha.gr/alphapolitismos ή κατόπιν παραγγελίας (τηλ. 210 326 2465, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΝΕΑ
Η πειρατεία κοστίζει ακριβά στην ιταλική βιομηχανία βιβλίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ετήσιου τζίρου της, χάνει κάθε χρόνο η βιομηχανία του βιβλίου στην Ιταλία εξαιτίας της πειρατείας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.