fbpx
Pedro Bádenas de la Peña: Παρουσίαση του έργου του στη Στοά του Βιβλίου

Pedro Bádenas de la Peña: Παρουσίαση του έργου του στη Στοά του Βιβλίου

Ο Ισπανο-ελληνικός Μορφωτικός Σύνδεσμος, οι Εκδόσεις του Πανεπιστημίου του Κάδιθ, το Ίδρυμα Biblioteca de Literatura Universal και η Στοά του Βιβλίου διοργανώνουν εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Συγγραφέων και όπου παρουσιάζονται τα βιβλία του Πέδρο Μπάδενας δε λα Πένια (Pedro Bádenas de la Peña) Έτσι σοφός που έγινες (Συναγωγή μελετών), Cavafis, Poesía completa και Cavafis, Selección de prosas την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στη Στοά του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου).

Για τα βιβλία και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι Χρύσα Μαλτέζου, ακαδημαϊκός & επίτιμο μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, Εουζέμπι Αγιένσα (Eusebi Ayensa), πρόεδρος του Ισπανο-ελληνικού Μορφωτικού Συνδέσμου & αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο τροβαδούρος Τζουζέπ Τέρου (Josep Tero) θα τραγουδήσει δύο ποιήματα του Καβάφη μεταφρασμένα στα καταλανικά, που έχει μελοποιήσει ο ίδιος.

Ο Πέδρο Μπάδενας δε λα Πένια, επίτιμο μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων που τιμήθηκε με το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου της Εταιρείας το 2014 και γνωστός στη χώρα μας από τη θητεία του ως διευθυντή του Ινστιτούτου Θερβάντες και ως μορφωτικού ακόλουθου της Ισπανίας στην Ελλάδα, καθηγητής στο Κέντρο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Συμβουλίου Επιστημονικής Έρευνας της Ισπανίας, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης της χώρας του και ειδικός σε θέματα βυζαντινού και μεταβυζαντινού πολιτισμού, τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης της Ισπανίας το 1994 για τη μετάφραση του μεσαιωνικού μυθιστορήματος Βαρλάαμ και Ιωάσαφ, ενώ έχει μεταφράσει στα ισπανικά τα ποιητικά Άπαντα του Καβάφη και επιλογή από πεζά κείμενά του, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσο και άλλους σύγχρονους δημιουργούς, αλλά και κλασικούς, όπως ο Αισχύλος, ο Πίνδαρος και ο Αίσωπος. Συνέβαλε, επίσης, στη σπουδή της ελληνικής γραμματείας με την ίδρυση του περιοδικού Eρύθεια και άλλες εκδοτικές πρωτοβουλίες.

Στοά του Βιβλίου
Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα

padenas 2

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΝΕΑ
Η πειρατεία κοστίζει ακριβά στην ιταλική βιομηχανία βιβλίου

Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ετήσιου τζίρου της, χάνει κάθε χρόνο η βιομηχανία του βιβλίου στην Ιταλία εξαιτίας της πειρατείας, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.