fbpx
Κοσμοσυρροή στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Κατάρ

Κοσμοσυρροή στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Κατάρ

Χιλιάδες επισκέπτες έχει δεχτεί στις πρώτες εβδομάδες μετά τα εγκαίνιά της η Εθνική Βιβλιοθήκη του Κατάρ, με τους κατοίκους του βασιλείου να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα βιβλία που φιλοξενεί.

Ήδη πάνω από 11.000 νέοι χρήστες έχουν εγγραφεί ως μέλη στη βιβλιοθήκη (η εγγραφή είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες του Κατάρ), ενώ τα βιβλία που έχουν δανειστεί ξεπερνούν τα 18.000. «Μέσα σε λίγες μόνο μέρες είδαμε τη δύναμη της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Κατάρ να φέρει πιο κοντά την κοινότητα στη μάθηση, τη δημιουργία, την απασχόληση με τον άλλο. Θέλαμε να ανοίξουμε τη βιβλιοθήκη στο κοινό, και βλέποντας τον ενθουσιασμό τω επισκεπτών μας φαίνεται το πόσο σημαντική είναι για τη χώρα και τους πολίτες της η βιβλιοθήκη» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της, Sohair F Wastawy. «Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να επιστρέψει, καθώς πάντα θα βρουν κάτι νέο στη βιβλιοθήκη για να μορφωθούν και να διασκεδάσουν».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει προσελκύσει η παιδική βιβλιοθήκη, που περιλαμβάνει πάνω από 100.000 βιβλία, περιοδικά, DVD, e-books και audiobooks σε αραβικά και αγγλικά, ενώ οι επισκέπτες μπορούν επίσης να θαυμάσουν σπάνια χειρόγραφα, χάρτες και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την αραβική και ισλαμική ιστορία και τον πολιτισμό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΝΕΑ
Σκοτία: «Ταφόπλακα» στο φετινό λογοτεχνικό φεστιβάλ Aye Write

Ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά φεστιβάλ της Σκοτίας, το Aye Write, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν είκοσι χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές του....

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.