fbpx
Το αριστούργημα του Ντίκενς που παραλίγο να μην κυκλοφορήσει ποτέ

Το αριστούργημα του Ντίκενς που παραλίγο να μην κυκλοφορήσει ποτέ

Σήμερα η Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα βιβλία όλων των εποχών, σε μικρούς και μεγάλους. Κι όμως, λίγο έλειψε αυτό το βιβλίο να μην κυκλοφορήσει ποτέ.

Η ιστορία του βιβλίου αποκαλύπτεται στην ταινία The Man Who Invented Christmas (Ο άνθρωπος που εφηύρε τα Χριστούγεννα), που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ την Τετάρτη και βασίζεται σε ένα βιβλίο του Λες Στάντιφορντ, επικεφαλής του προγράμματος δημιουργικής γραφής του Florida International University. Ο Στάντιφορντ έκανε την έρευνά του το 2006 και ανακάλυψε το εξής:

Τον Οκτώβριο του 1843 ο Κάρολος Ντίκενς ήταν 31 ετών και είχε ήδη γράψει τρία έργα τα οποία δεν είχαν γνωρίσει εμπορική επιτυχία. Είχε ήδη τέσσερα παιδιά και η σύζυγός του ήταν έγκυος στο πέμπτο (από τα δέκα που τελικά απέκτησαν). Όταν λοιπόν ο εκδότης του αρνήθηκε να εκδώσει το τέταρτο βιβλίο του, τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, με το σκεπτικό ότι τα Χριστούγεννα είναι μια «δευτεροκλασάτη» γιορτή, ο Ντίκενς αποφάσισε να εκδώσει μόνος του το βιβλίο. Η επιτυχία του ήταν εντυπωσιακή, και ο Στάντιφορντ εκτιμά ότι έως το 2015 είχαν πωληθεί περίπου 30 εκατομμύρια αντίτυπα του έργου του Ντίκενς, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό αυτό τα e-books.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί, στο ρόλο του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο γνωστός ηθοποιός Κρίστοφερ Πλάμερ, ενώ ο Νταν Στίβενς υποδύεται τον Κάρολο Ντίκενς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.