Ένα αλφαβητάρι για την Παλαιστίνη προκαλεί αντιδράσεις
Ένα αλφαβητάρι για την Παλαιστίνη προκαλεί αντιδράσεις

Ένα αλφαβητάρι για την Παλαιστίνη προκαλεί αντιδράσεις

Αντιδράσεις προκαλεί στις ΗΠΑ η κυκλοφορία ενός παιδικού βιβλίου για την Παλαιστίνη, στο οποίο γίνεται αναφορά στην Ιντιφάντα, την αραβική λέξη που αποδίδεται ευρέως ως δίκαια εξέγερση κατά της καταπίεσης, και είναι συνώνυμη των κατά καιρούς επιθέσεων Παλαιστινίων κατά Ισραηλινών στο Ισραήλ.

Το βιβλίο P is for Palestine είναι ένα αλφαβητάρι που για κάθε γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου παρουσιάζει με σχέδια και σύντομες φράσεις μία λέξη σχετική με την Παλαιστίνη. Στο γράμμα I βρίσκουμε τη λέξη «intifada», με την εξής λεζάντα: «Ι όπως Ιντιφάντα, η αραβική λέξη για τον δίκαιο ξεσηκωμό, είτε είσαι παιδί είτε ενήλικας!».

Πολλές εβραϊκές οικογένειες στις ΗΠΑ έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους για την αναφορά αυτή, υποστηρίζοντας πως δικαιολογεί τις επιθέσεις Παλαιστινίων στις οποίες έχουν κατά καιρούς τραυματιστεί και σκοτωθεί Ισραηλινοί.

Πάντως, η συγγραφέας του βιβλίου, Golbarg Bashi, υπερασπίζεται το έργο της. «Λατρεύω προσωπικά τα αλφαβητάρια, και έχω τόσΟ πολλά στο σπίτι μου για όλα τα μέρη – Μεξικό, Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, παντού» δήλωσε στη New York Post, προσθέτοντας ότι αυτή την περίοδο αναζητά χρηματοδότηση για ένα αλφαβητάρι στα εβραϊκά.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.