Μια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία στην Αυστραλία
Μια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία στην Αυστραλία

Μια βιβλιοθήκη χωρίς βιβλία στην Αυστραλία

Η βιβλιοθήκη Middle Park στο Πορτ Φίλιπ της Αυστραλίας θα μείνει... χωρίς βιβλία, καθώς το τοπικό δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την απόσυρση όλων των βιβλίων της, ώστε να μετατραπεί σε ένα «δημιουργικό και συνεργατικό περιβάλλον μάθησης».

Η συλλογή των 4.500 βιβλίων της θα μεταστεγαστεί σε άλλη βιβλιοθήκη, και στη θέση των ραφιών θα μπουν περισσότερα γραφεία και περισσότεροι υπολογιστές, με στόχευση στις ηλικίες κάτω των 25 ετών. Το όνομα της βιβλιοθήκης δεν θα αλλάξει, ενώ και οι βιβλιοθηκάριοι θα παραμείνουν στη θέση τους για να επιτηρούν τους επισκέπτες.

Αιτία για την απόφαση αυτή στάθηκε η ολοένα και χαμηλότερη προσέλευση επισκεπτών στη βιβλιοθήκη και η δραματική μείωση στους δανεισμούς βιβλίων, με τη δήμαρχο Bernardene Voss να δηλώνει ότι τώρα η βιβλιοθήκη Middle Park θα είναι μια «πιο σύγχρονη, χρήσιμη και προσβάσιμη βιβλιοθήκη για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς χρήστες».

Όπως εξήγησε η ίδια, βασικός στόχος της «μεταμορφωμένης» βιβλιοθήκης είναι να παρέχει μεγαλύτερη πρόσβαση σε ψηφιακά αρχεία, πολυμέσα και λογισμικό, σε έναν ανανεωμένο χώρο, ελπίζοντας να προσελκύσει ανθρώπους που μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρονταν και τόσο να την επισκεφθούν.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Το βιβλίο που αναδίδει τη γλυκιά μυρωδιά του… καμένου λάστιχου

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε η αυτοκινητοβιομηχανία Kia για να προωθήσει το μοντέλο Stinger στις Ηνωμένες Πολιτείες, στέλνοντας σε περίπου 100 δημοσιογράφους από τον χώρο του ρεπορτάζ αυτοκινήτων ένα...

ΝΕΑ
Στην Πολωνή συγγραφέα Όλγκα Τοκάρτσουκ το διεθνές βραβείο Man Booker

Η διάσημη στην Πολωνία συγγραφέας Όλγκα Τοκάρτσουκ κέρδισε το διεθνές βραβείο Man Booker, το οποίο απονέμεται στο καλύτερο ξενόγλωσσο βιβλίο της περασμένης χρονιάς που κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.