fbpx
Ο Τζεφ Κίνι ανησυχεί για τη σχέση των παιδιών με την τεχνολογία

Ο Τζεφ Κίνι ανησυχεί για τη σχέση των παιδιών με την τεχνολογία

Τα παιδιά χάνουν την ικανότητά τους να συζητούν μεταξύ τους λόγω της συνεχούς ενασχόλησής τους με την τεχνολογία, υποστηρίζει ο συγγραφέας Τζεφ Κίνι, γνωστός για τη σειρά βιβλίων «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα» (κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Ψυχογιός), προειδοποιώντας ότι τα σημερινά παιδιά δεν κοινωνικοποιούνται επαρκώς.

Η σχέση των παιδιών με την τεχνολογία αποτελεί το «μεγάλο πείραμα της εποχής μας» εκτίμησε ο Κίνι, μιλώντας στο Press Association. «Δεν ξέρω αν πραγματικά κανείς έχει τη σωστή απάντηση, αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά επικοινωνούν μεταξύ τους έχει αλλάξει θεμελιωδώς και πιθανόν μόνιμα. Αυτό που πραγματικά θέλουμε για τα παιδιά μας είναι να είναι πλήρως κοινωνικοποιημένα και να μιλούν το ένα με το άλλο, και νομίζω ότι αυτό είναι που χάνεται. Όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο με τα παιδιά μου τώρα, όλα είναι στο κινητό τους... και μοιάζει περίεργο να οδηγείς και όλοι να ασχολούνται με το κινητό τους. Νομίζω ότι χάνεται, όχι απλά ελαφρώς, και νομίζω ότι είμαστε όλοι συνεργοί ως γονείς. Το σκέφτομαι όλη την ώρα» ανέφερε.

Μάλιστα, παρατήρησε πως η σχέση των παιδιών με τις ηλεκτρονικές τους συσκευές άλλαξε δραματικά στη διάρκεια των δέκα ετών που έγραφε το «Ημερολόγιο ενός σπασίκλα». «Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να γράψω για τα παιδιά χωρίς να αναφέρω κινητά και μηνύματα» σχολίασε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.