fbpx
Το βιβλίο που στοιχειώνει έναν δημοσιογράφο μετά από 17 χρόνια

Το βιβλίο που στοιχειώνει έναν δημοσιογράφο μετά από 17 χρόνια

Ένα βιβλίο που έγραψε πριν από 17 χρόνια... στοιχειώνει τον δημοσιογράφο του περιοδικού Rolling Stone Matt Taibbi, που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κύμα οργής για όσα περιέχονται σε εκείνο το βιβλίο.

Στο The Exile: Sex, Drugs and Libel in the New Russia, ο Taibbi αναφερόταν στις εμπειρίες του ως διευθυντή μιας αγγλόφωνης εφημερίδας στη Ρωσία, η οποία πλέον δεν κυκλοφορεί. Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν οι επικριτές του, στο βιβλίο αυτό που κυκλοφόρησε το 2000 ο Taibbi καταγράφει λεπτομερώς περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά ακόμα και σεξουαλικών επιθέσεων κατά των γυναικών που εργάζονταν στην εφημερίδα και άλλων γυναικών. Ωστόσο, ο ίδιος επιμένει πως δεν επρόκειτο για πραγματικά περιστατικά, αλλά για μια σατιρική απεικόνιση των Αμερικανών που ζουν στη Ρωσία.

«Έχω κάνει πολλά λάθος πράγματα στη ζωή μου. Ως νέος άνδρας, έγραψα και είπα κάποια πολύ χαζά και απερίσκεπτα πράγματα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο 47χρονος σήμερα Taibbi. «Λυπάμαι για όλα αυτά. Αλλά δεν ήταν ποτέ τίποτα παραπάνω. Ξέρω πως η λίστα αυτών που έχουν παρενοχλήσει γυναίκες μεγαλώνει, όμως δεν είμαι σε αυτήν τη λίστα, ούτε θα έπρεπε να είμαι. Ανήκω σε μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα. Ήμουν νέος κάποτε, και ηλίθιος. Και λυπάμαι γι’ αυτό».

Η απολογία του αυτή μέσω Facebook ήρθε λίγες ώρες αφού μια εκδήλωση γα την προώθηση του νέου του βιβλίου ακυρώθηκε χωρίς καμία εξήγηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.