Το βιβλίο που στοιχειώνει έναν δημοσιογράφο μετά από 17 χρόνια
Το βιβλίο που στοιχειώνει έναν δημοσιογράφο μετά από 17 χρόνια

Το βιβλίο που στοιχειώνει έναν δημοσιογράφο μετά από 17 χρόνια

Ένα βιβλίο που έγραψε πριν από 17 χρόνια... στοιχειώνει τον δημοσιογράφο του περιοδικού Rolling Stone Matt Taibbi, που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα κύμα οργής για όσα περιέχονται σε εκείνο το βιβλίο.

Στο The Exile: Sex, Drugs and Libel in the New Russia, ο Taibbi αναφερόταν στις εμπειρίες του ως διευθυντή μιας αγγλόφωνης εφημερίδας στη Ρωσία, η οποία πλέον δεν κυκλοφορεί. Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν οι επικριτές του, στο βιβλίο αυτό που κυκλοφόρησε το 2000 ο Taibbi καταγράφει λεπτομερώς περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά ακόμα και σεξουαλικών επιθέσεων κατά των γυναικών που εργάζονταν στην εφημερίδα και άλλων γυναικών. Ωστόσο, ο ίδιος επιμένει πως δεν επρόκειτο για πραγματικά περιστατικά, αλλά για μια σατιρική απεικόνιση των Αμερικανών που ζουν στη Ρωσία.

«Έχω κάνει πολλά λάθος πράγματα στη ζωή μου. Ως νέος άνδρας, έγραψα και είπα κάποια πολύ χαζά και απερίσκεπτα πράγματα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο 47χρονος σήμερα Taibbi. «Λυπάμαι για όλα αυτά. Αλλά δεν ήταν ποτέ τίποτα παραπάνω. Ξέρω πως η λίστα αυτών που έχουν παρενοχλήσει γυναίκες μεγαλώνει, όμως δεν είμαι σε αυτήν τη λίστα, ούτε θα έπρεπε να είμαι. Ανήκω σε μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα. Ήμουν νέος κάποτε, και ηλίθιος. Και λυπάμαι γι’ αυτό».

Η απολογία του αυτή μέσω Facebook ήρθε λίγες ώρες αφού μια εκδήλωση γα την προώθηση του νέου του βιβλίου ακυρώθηκε χωρίς καμία εξήγηση.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας:
 
     

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.