Πώς εμπνεύστηκε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ το σύμβολο του «Deathly Hallows»
Πώς εμπνεύστηκε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ το σύμβολο του «Deathly Hallows»

Πώς εμπνεύστηκε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ το σύμβολο του «Deathly Hallows»

Την πηγή έμπνευσής της για το σύμβολο του «Deathly Hallows», το οποίο είναι εμφανές σε όλη τη σειρά του Χάρι Πότερ, αποκάλυψε στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της σειράς η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Πρόκειται για ένα τριαδικό σημάδι, αφού αποτελείται από τρία ξεχωριστά στοιχεία: το «Elder Wand» που συμβολίζεται από μια ευθεία κάθετη γραμμή, το «Resurrection Stone» που είναι ο κύκλος που περιβάλλει τη γραμμή, και το σύμβολο ολοκληρώνεται με το εξωτερικό τρίγωνο που τα περικλείει και είναι το σύμβολο του «Cloak of Invisibility». Σύμφωνα με τα βιβλίαμ ο μάγος που θα καταφέρει να βρει και να συνδυάσει αυτά τα τρία στοιχεία θα γίνει ο «Δάσκαλος του Θανάτου».

Όπως αποκάλυψε η συγγραφέας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σύμβολο είναι παρόμοιο με αυτό που εμφανίζεται στην ταινία του 1975 «Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» με πρωταγωνιστές τους Σον Κόνερι και Μάικλ Κέιν, την οποία έβλεπε τη νύχτα που η μητέρα της πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 45 χρόνων.

«Έμενα στο σπίτι ενός φίλου και έγραφα τον Πότερ για έξι μήνες και έμενα ξύπνια όταν όλοι οι άλλοι κοιμόντουσαν επειδή έβλεπα την ταινία Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς» δήλωσε η Ρόουλινγκ. «Κάποια στιγμή την ώρα που έβλεπα την ταινία... η μητέρα μου πέθανε, 250 μίλια μακριά, μου τηλεφώνησαν την επόμενη μέρα για να μου πουν ότι έχει πεθάνει» είπε.

Συνεχίζοντας αποκάλυψε ότι ποτέ δεν είχε συνδυάσει τα δύο σχήματα μέχρι που πολλά χρόνια αργότερα ξαναείδε την ταινία και είδε τις ομοιότητες του συμβόλου της με το μασονικό σύμβολο της ταινίας, και τότε «με έλουσε κρύος ιδρώτας» τόνισε.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Γκρης - Σαν άλλος Οιδίποδας - εκδήλωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: