Ο συγγραφέας του «Εξορκιστή» και οι παράξενες εμπειρίες του
 Ο συγγραφέας του «Εξορκιστή» και οι παράξενες εμπειρίες του

Ο συγγραφέας του «Εξορκιστή» και οι παράξενες εμπειρίες του

Για τις ανεξήγητες εμπειρίες που έζησε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου του Ο εξορκιστής, στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία τρόμου που θεωρείται από τις κορυφαίες της κατηγορίας της στην ιστορία του κινηματογράφου, είχε μιλήσει ο Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι σε συνέντευξή του με δημοσιογράφο το 1972.

Έναν χρόνο πριν την κυκλοφορία του βιβλίου, ο Μπλάτι, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο, είχε αναφέρει στον δημοσιογράφο Ρέι Κόνολι ότι είχε μια πνευματιστική εμπειρία στη διάρκεια της οποίας πείστηκε ότι επικοινωνούσε όντως με κάποιο πνεύμα, αλλά και ένα άλλο παράξενο περιστατικό:

«Κατά τη διάρκεια της διόρθωσης του βιβλίου στο σπίτι ενός φίλου, το τηλέφωνο χτύπησε και ξαφνικά το ακουστικό πετάχτηκε από τη θέση του. Συνέβη πρώτα σε αυτόν και μετά σε μένα. Οπότε ρώτησα έναν φίλο μου ειδικό ποιες ήταν οι πιθανότητες, ηλεκτρικά μιλώντας, και μου είπε ότι είναι απίθανο. Έπειτα τεχνίτες τηλεφωνίας από δύο πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι είναι απίθανο. Όμως και οι δύο το είδαμε να συμβαίνει. Ήταν το αποκορύφωμα αρκετών περιστατικών, όμως αυτό ήταν που δεν μπορούσε να εξηγηθεί με κανέναν τρόπο. Μια ηλεκτρική γραφομηχανή έγραφε μια σειρά από ακαταλαβίστικα, αλλά τι ξέρω εγώ από ηλεκτρισμό; Μπορεί να υπήρχε κάπου βραχυκύκλωμα. Ήταν πιθανό».

Όσο για το αν πίστευε ότι υπάρχουν όντως πνεύματα που δαιμονίζουν ανθρώπους, είχε απαντήσει: «Αν και το 97-98% των περιπτώσεων μπορεί να εξηγηθεί είτε ως απάτη είτε ως διανοητική διαταραχή, παραμένει αυτό το 2-3% που δεν μπορεί να εξηγηθεί, Και σχετικά με αυτά, έχω καταλήξει στο ότι μια άυλη, σκεπτόμενη, μη ανθρώπινη οντότητα κάπως κατάφερε να καταλάβει ένα ανθρώπινο ον».

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιό σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Στην Πολωνή συγγραφέα Όλγκα Τοκάρτσουκ το διεθνές βραβείο Man Booker

Η διάσημη στην Πολωνία συγγραφέας Όλγκα Τοκάρτσουκ κέρδισε το διεθνές βραβείο Man Booker, το οποίο απονέμεται στο καλύτερο ξενόγλωσσο βιβλίο της περασμένης χρονιάς που κυκλοφόρησε μεταφρασμένο στη...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

*  Το email σας:

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.