fbpx
Πέθανε ο «αόρατος συγγραφέας» Ντόναλντ Μπέιν

Πέθανε ο «αόρατος συγγραφέας» Ντόναλντ Μπέιν

Ένας από τους πλέον διακεκριμένους στον χώρο «αόρατους» συγγραφείς, αν και άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο Ντόναλντ Μπέιν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του, Μπομπ Ντιφόριο.

Ο Μπέιν εξέδωσε περισσότερα από 100 βιβλία στην καριέρα του, τα περισσότερα εκ των οποίων με διάφορα ψευδώνυμα ή ονόματα χαρακτήρων του, οι οποίοι είχαν και ρόλο αφηγητή στα βιβλία του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σειρά των πάνω από 40 βιβλίων μυστηρίου «Murder, She Wrote», την οποία υπέγραφε ως «Τζέσικα Φλέτσερ», που ήταν το όνομα της πρωταγωνίστριας τον βιβλίων. Αυτή η σειρά βιβλίων έγινε γνωστή από τη μεταφορά της στην τηλεόραση, με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Άντζελα Λάνσμπερι, που είχε προβληθεί και στην Ελλάδα, και έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια βιβλία.

Συνεργάστηκε επίσης με την κόρη του Αμερικανού προέδρου Χάρι Τρούμαν, Μάργκαρετ, στη σειρά θρίλερ «Capital Crimes», ενώ ήταν και ο «αόρατος» συγγραφέας του βιβλίου Coffee, Tea or Me?, ένα μυθιστόρημα στο οποίο πρωταγωνιστούσαν δύο αεροσυνοδοί.

«Το ταλέντο μου είναι σαν μίμος σε κάποιος νυχτερινό κλαμπ – ξεσηκώνω ένα στιλ και γράφω με αυτήν τη φωνή. Αυτό είναι αναγκαίο αν θέλεις να είσαι επιτυχημένος» είχε πει ο Μπέιν το 1997 στο Associated Press.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.