fbpx
Σε δημοπρασία οι άγνωστες επιστολές της Χάρπερ Λι

Σε δημοπρασία οι άγνωστες επιστολές της Χάρπερ Λι

Μια συλλογή από 38 επιστολές γραμμένες από τη συγγραφέα Χάρπερ Λι (To Kill a Mockingbird) προς τη φίλη της Φίλις Ίτζκοφ από το 2005 ως το 2010 βγαίνει σε δημοπρασία αυτή την εβδομάδα, με αρχική τιμή 10.000 δολάρια (περίπου 8.470 ευρώ), με το περιεχόμενο πολλών εξ αυτών να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μεταξύ άλλων, στα γράμματά της η Χάρπερ Λι αναφέρεται στη φιλία της με την ηθοποιό Βίβιαν Λι, εκφράζει τον θαυμασμό της για τον σεναριογράφο που ανέλαβε την κινηματογραφική μεταφορά του To Kill a Mockingbird (παραλληλίζοντάς τον με τον πατέρα της), ενώ σε πολλά σημεία εκδηλώνει την αθεΐα της. Χαρακτηριστικά, σε μια χριστουγεννιάτικη επιστολή της σημειώνει: «Δεν ξέρω αν γιορτάζεις τα Χριστούγεννα, αλλά για μένα δεν κάνουν την παραμικρή διαφορά. Στην καρδιά μου είμαι άπιστη».

Επίσης, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η επιστολή στην οποία αποκαλύπτει έναν διάλογο που είχε ο επί χρόνια φίλος της, διάσημος ηθοποιός Γκρέγκορι Πεκ, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον. «Πιστεύεις ότι θα ζήσουμε για να δούμε μαύρο πρόεδρο;» ρώτησε ο Πεκ τον Τζόνσον, για να πάρει την απάντηση «Όχι, αλλά της εύχομαι καλή τύχη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μια μέρα οι ΗΠΑ θα είχαν μαύρη γυναίκα πρόεδρο. Σημειωτέον ότι η επιστολή αυτή εστάλη τη μέρα της ορκωμοσίας του Μπαράκ Ομπάμα, του πρώτου μαύρου προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.