«ΕΥΡΗΚΑ. Επιστήμη, τέχνη και τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων» στο ΜΕΤΚ στο Πεκίνο
 «ΕΥΡΗΚΑ. Επιστήμη, τέχνη και τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων» στο ΜΕΤΚ στο Πεκίνο

«ΕΥΡΗΚΑ. Επιστήμη, τέχνη και τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων» στο ΜΕΤΚ στο Πεκίνο

Το Μουσείο Ηρακλειδών ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του έτους Πολιτιστικών Ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας (ΜΕΤΚ) στο Πεκίνο η έκθεση ΕΥΡΗΚΑ. Επιστήμη, τέχνη και τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Ηρακλειδών και την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (ΕΜΑΕΤ), με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας. Επιστημονικός σύμβουλος και υπεύθυνος τεκμηρίωσης της ΕΥΡΗΚΑ είναι ο κ. Θεοδόσιος Τάσιος, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσoβίου Πολυτεχνείου και πρόεδρος της ΕΜΑΕΤ. Η διοργάνωση είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας ανταλλαγής εκθέσεων η οποία συνήφθη μεταξύ των Μουσείων ΜΕΤΚ και Ηρακλειδών. Στα κτήρια του δεύτερου στο Θησείο φιλοξενείται ήδη από την 23η Σεπτεμβρίου έκθεση της Αρχαίας Κινεζικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Η έκθεση ΕΥΡΗΚΑ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό της Κίνας, σε χώρο 1.500 τετραγωνικών μέτρων, τις πλέον αντιπροσωπευτικές αρχαιοελληνικές τεχνολογικές κατακτήσεις σε τομείς όπως η οικοδομική-τεχνικά έργα, η μέτρηση του χρόνου, η μηχανική, η αστρονομία, η ναυπηγική, οι τέχνες και ο αθλητισμός, οι τηλεπικοινωνίες, στρατιωτική τεχνολογία, τα αυτόματα. Χαρακτηριστικά εκθέματα μεταξύ πολλών άλλων είναι ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, η κινούμενη Θεραπαινίδα του Φίλωνος, η αιολόσφαιρα, η αντλία του Κτησιβίου, η Ύδραυλις, η Αθηναϊκή Τριήρης.

Βασικό μέλημα των συν-διοργανωτών της ΕΥΡΗΚΑ είναι η κατά το δυνατόν πληρέστερη τεκμηρίωση των εκθεμάτων, και για τον λόγο αυτό συνεργάστηκαν με αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και κορυφαίους στον τομέα τους πανεπιστημιακούς καθηγητές και ερευνητές.

Την έκθεση επιμελήθηκε η κ. Κλαίρη Παλυβού, ομότιμη καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη βοήθεια στον μουσειογραφικό σχεδιασμό της κ. Φωτεινής Μπέλλιου, αρχιτέκτονος με ειδίκευση στην προστασία αρχαιολογικών μνημείων και χώρων.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εξωτερικών και Υπουργείου, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων/Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Τα σχόλια σας

Κάντε το σχόλιο σας, με σύνδεση από το facebook ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας, στην παρακάτω φόρμα.

 


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ηλίας Γκρης - Σαν άλλος Οιδίποδας - εκδήλωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

 

Το email σας: