fbpx
Ο συγγραφέας που δεν είχε διαβάσει κανένα βιβλίο μέχρι τα 17 του

Ο συγγραφέας που δεν είχε διαβάσει κανένα βιβλίο μέχρι τα 17 του

Στα 33 του χρόνια, ο συγγραφέας νεανικής λογοτεχνίας Τζέισον Ρέινολντς έχει εκδώσει συνολικά εννέα βιβλία – το ένατο κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα, με τίτλο Long Way Down. Κι όμως: όπως παραδέχεται ο ίδιος, μέχρι τα 17 του χρόνια δεν είχε διαβάσει ούτε ένα βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος!

Ο Ρέινολντς αναφέρει πάντα αυτό το στοιχείο όταν μιλά σε μαθητές, ως παράδειγμα προς αποφυγή. «Δεν είναι κάτι για το οποίο είμαι περήφανος, δεν είναι κουλ» είπε πρόσφατα στα παιδιά ενός σχολείου, σύμφωνα με την Washington Post. «Η αλήθεια είναι ότι η ζωή μου έγινε απείρως πιο δύσκολη επειδή δεν διάβαζα βιβλία. Αλλά δεν διάβαζα καθόλου βιβλία. Αυτή είναι η ιστορία μου. Αυτή είναι η αλήθεια μου».

Γιατί όμως άργησε τόσο πολύ να ανακαλύψει τον κόσμο του βιβλίου; Ο ίδιος εξηγεί πως τα κλασικά βιβλία που συνήθως διδάσκονται στα σχολεία δεν τον ενδιέφεραν, καθώς αναφέρονταν σε εποχές ή σε γεγονότα τα οποία δεν συνέβαιναν στη γειτονιά του, δεν μπορούσε να ταυτιστεί με όσα διάβαζε.

Η άποψη του Ρέινολντς είναι ότι οι λογοτέχνες πρέπει να είναι πιο δημιουργικοί και πρωτότυποι αν θέλουν να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον των νέων για το βιβλίο, σε μια εποχή που υπάρχουν αμέτρητοι αντιπερισπασμοί, όπως το YouTube, το Playstation ή το Instagram. Αυτό που προτείνει είναι να διδάσκονται τα παιδιά βιβλία γραμμένα σε «κανονική γλώσσα» και να γίνεται χρήση μη παραδοσιακών υλικών, όπως τα κόμικς και η ραπ μουσική, ώστε να λειτουργήσουν ως «καταλύτης» για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.