fbpx
Ο Κώστας Γαβράς θα μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη

Ο Κώστας Γαβράς θα μεταφέρει στον κινηματογράφο το βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη

Την πρόθεσή του να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο Ανίκητοι Ηττημένοι. Για μια Ελληνική Άνοιξη μετά από ατελείωτους μνημονιακούς χειμώνες εξέφρασε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς με επιστολή που απέστειλε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου, που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη. Πρόκειται για την ελληνική εκδοχή του πολυσυζητημένου Adults in the room, ενός συναρπαστικού και μεγάλης ιστορικής σημασίας χρονικού των γεγονότων του 2015.

Στην επιστολή που απέστειλε στους διοργανωτές της εκδήλωσης ο Κώστας Γαβράς, μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Όταν ξεκίνησε η κρίση, η τραγωδία που βιώνει ο λαός της Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να κατανοήσω τους λόγους και τους ανθρώπους άρχισα να συλλέγω λογιών λογιών πληροφορίες και υλικό – γραπτό, κινηματογραφικό και προφορικό. Όμως μου διέφευγαν τα γεγονότα κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ των αντιπροσώπων της Ένωσης και των αντιπροσώπων του ελληνικού λαού.

Στις 16 Ιουλίου, λίγο μετά την παραίτησή του, έστειλα γραπτό μήνυμα στον Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο δεν γνώριζα […].

Αποφάσισα να γυρίσω ταινία για αυτή την τραγωδία. Ο Γιάνης Βαρουφάκης μου έδωσε τα δικαιώματα του βιβλίου και την απόλυτη ελευθερία προσαρμογής του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.