fbpx
Το λιλιπούτειο βιβλίο που εκδίδεται για πρώτη φορά

Το λιλιπούτειο βιβλίο που εκδίδεται για πρώτη φορά

Ένα βιβλίο της Βίτα Σάκβιλ-Γουεστ σε μέγεθος γραμματοσήμου, που φέρεται να ενέπνευσε τη Βιρτζίνια Γουλφ για το μυθιστόρημά της Ορλάντο: Μια Βιογραφία, θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στις 16 Οκτωβρίου από το trust της συλλογής της Βασιλικής Οικογένειας της Βρετανίας.

Η Σάκβιλ-Γουέστ έγραψε το βιβλίο A Note to Explanation το 1922 σε σελίδες μεγέθους μόλις 39 x 10 χιλιοστών, το οποίο ήταν ένα από τα 200 βιβλία που χρησιμοποιήθηκαν για να γεμίσουν τη βιβλιοθήκη του κουκλόσπιτου της Βασίλισσας Μαίρης. Άλλοι συγγραφείς που πρόσφεραν αντίστοιχα λιλιπούτεια βιβλία ήταν ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ και ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, όμως η Σάκβιλ-Γουεστ ήταν από τους λίγους συγγραφείς που έγραψαν βιβλίο ειδικά για τον σκοπό αυτό – που όμως δεν κυκλοφόρησε ποτέ μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το trust, το A Note to Explanation περιγράφει την ιστορία ενός φιλικού και αειθαλούς πνεύματος που έχει ζήσει όλες τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία των παραμυθιών, από τη δημιουργία του παλατιού του Αλαντίν μέχρι τον χορό όπου η Σταχτοπούτα άφησε πίσω το γοβάκι της.

Η Σάκβιλ-Γουεστ είχε ερωτικό δεσμό με τη Βιρτζίνια Γουλφ, η οποία της αφιέρωσε το Ορλάντο: Μια Βιογραφία, το οποίο ο γιος της Σάκβιλ-Γουεστ, Νάιτζελ Νίκολσον, χαρακτήρισε κάποτε «τη μεγαλύτερη και πιο γοητευτική ερωτική επιστολή στην ιστορία της λογοτεχνίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
Αποκάλυψη: Η Meta είχε εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster

Την ιδέα να εξαγοράσουν τον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster προκειμένου μέσω των βιβλίων του να εκπαιδεύσουν τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.