fbpx
Οι Ιάπωνες ανακαλύπτουν τον «δικό τους» Καζούο Ισιγκούρο

Οι Ιάπωνες ανακαλύπτουν τον «δικό τους» Καζούο Ισιγκούρο

Λίγο μετά την ανακοίνωση του νικητή του φετινού βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, πολλοί Ιάπωνες ρωτούσαν με απορία στο Twitter: «Ποιος στο καλό είναι αυτός ο Καζούο Ισιγκούρο;».

Φαίνεται παράδοξο, αλλά παρά το γεγονός ότι ο Ισιγκούρο είναι ιαπωνικής καταγωγής, όπως προδίδει άλλωστε και το ονοματεπώνυμό του, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Ιαπωνία, σε αντίθεση με τον Χαρούκι Μουρακάμι, που πολλοί θεωρούσαν φέτος φαβορί για το Νόμπελ.

Πάντως, όπως μεταδίδει το Reuters, οι ιαπωνικές εφημερίδες σήμερα έκαναν πρωτοσέλιδο τη βράβευση του Ισιγκούρο, τονίζοντας την καταγωγή του από το Ναγκασάκι, ενώ και η ιαπωνική κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση της Σουηδικής Ακαδημίας. Παράλληλα, εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου Hayakawa, που έχει τα δικαιώματα των βιβλίων του Ισιγκούρο στην Ιαπωνία, ανέφερε πως μέσα σε λίγες ώρες δέχθηκε 200.000 παραγγελίες για έργα του νομπελίστα, πλέον, συγγραφέα.

Ο ίδιος ο Ισιγκούρο δήλωσε χθες: «Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου λέω ότι αν και μεγάλωσα σε αυτή τη χώρα (σ.σ. τη Βρετανία), ένα μεγάλο τμήμα του τρόπου με τον οποίο βλέπω τον κόσμο, της καλλιτεχνικής μου προσέγγισης, είναι ιαπωνικό, γιατί μεγάλωσα με Ιάπωνες γονείς που μιλούσαν ιαπωνικά».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.