fbpx
Βραβείο διηγήματος στον Ουαλό συγγραφέα Cynan Jones

Βραβείο διηγήματος στον Ουαλό συγγραφέα Cynan Jones

Ο Ουαλός συγγραφέας Cynan Jones κέρδισε το βραβείο διηγήματος του βρετανικού δικτύου BBC με το έργο του «The Edge of the Shoal» («Η άκρη του ύφαλου»), στο οποίο διηγείται την ιστορία ενός χειριστή καγιάκ που βρίσκεται εκτεθειμένος μετά από μια καταιγίδα.

Ο συγγραφέας Jon McGregor, μέλος της κριτικής επιτροπής του βραβείου, αποθέωσε το έργο του Jones, σημειώνοντας ότι κατάφερε «κάτι αληθινά συγκλονιστικό εντός των ορίων του διηγήματος: για 6.000 λέξεις ο αναγνώστης υπάρχει μόνο στην παρούσα στιγμή, σε έναν πνευματικό χώρο όπου η ζωή δεν έχει πια τα απολύτως απαραίτητα».

«Είναι το τελειότερο διήγημα που έχω διαβάσει ποτέ και επιδρά πάνω στον αναγνώστη σαν μια εισβολή, όπως πρέπει να συμβαίνει με την καλύτερη λογοτεχνία» ανέφερε από την πλευρά της η συγγραφέας Eimear McBride, επίσης μέλος της κριτικής επιτροπής.

Ο ίδιος ο Cynan Jones είχε δηλώσει για το έργο του: «Δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στο διήγημα. Όλα μετράνε. Πρέπει να δημιουργήσεις συναισθήματα και κρίσεις, αντί να τις περιγράψεις. Ένα διήγημα είναι μία στιγμή, όχι ένα ταξίδι».

Το βραβείο στον 42χρονο συγγραφέα, που έχει γράψει στη λογοτεχνική του καριέρα και πέντε μυθιστορήματα, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 15.000 λιρών (περίπου 17.000 ευρώ).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.