fbpx
Το πρόβλημα με τις ταινίες για τη ζωή μεγάλων συγγραφέων

Το πρόβλημα με τις ταινίες για τη ζωή μεγάλων συγγραφέων

Μία ακόμα ταινία για τη ζωή ενός διάσημου συγγραφέα θα δούμε σύντομα στους κινηματογράφους. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον ΑΑ Milne, τον δημιουργό του συμπαθητικού αρκούδου Γουίνι και της παρέας του, τον οποίο υποδύεται ο Domhnall Gleeson στην ταινία Goodbye Christopher Robin, που βγαίνει στους βρετανικούς κινηματογράφους στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ήδη κατά το παρελθόν έχουμε δει πολλές αντίστοιχες ταινίες για μεγάλους Βρετανούς συγγραφείς στον κινηματογράφο: η Αν Χάθαγουεϊ υποδύθηκε την Τζέιν Όστεν, η Ρενέ Ζελβέγκερ την Μπίτριξ Πότερ, η Έλενα Μπόναμ Κάρτερ την Ίνιντ Μπλάιτον, η Νικόλ Κίντμαν τη Βιρτζίνια Γουλφ, η Γκουίνεθ Πάλτροου τη Σίλβια Πλαθ.

Γιατί είναι τόσο ελκυστικές αυτού του είδους οι ταινίες; Όπως εξηγεί σε άρθρο του στον Guardian ο Στιβ Ρόουζ, «συνοδεύονται από μια ήδη υπάρχουσα αναγνώριση, μια καθιερωμένη βάση θαυμαστών και ένα αξιοζήλευτο μείγμα υψηλού σεβασμού και καλών πιθανοτήτων για βραβεία».

Ωστόσο, σημειώνει, «σχεδόν πάντα αυτές οι ταινίες καταλήγουν να είναι υπερβολικά μυθοποιημένες ιστορίες όπου η φαντασία θριαμβεύει έναντι των προσωπικών εχθροτήτων, αγνοώντας επιδεικτικά τα γεγονότα που ενέπνευσαν το έργο τους. Ακόμα καλύτερα αν είναι ένας συγγραφέας παιδικών βιβλίων, αφού μπορείς να ενσωματώσεις ένα χαριτωμένο παιδί και να ενισχύσεις την εικόνα με πινελιές φαντασίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.