fbpx
Βραβείο για το βιβλίο που καταρρίπτει τον μύθο της τεστοστερόνης

Βραβείο για το βιβλίο που καταρρίπτει τον μύθο της τεστοστερόνης

Ένα βιβλίο που καταρρίπτει τον μύθο περί «θεμελιωδών» διαφορών ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες κατέκτησε το βραβείο της βρετανικής Ακαδημίας των Επιστημών (Royal Society) για το καλύτερο επιστημονικό βιβλίο της χρονιάς.

Ο λόγος για το Testosterone Rex της ψυχολόγου Cordelia Fine, το οποίο ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ο παλαιοντολόγος Richard Fortey, χαρακτήρισε «μια εξαιρετική πραγματεία για την υπόθεση “οι άντρες είναι από τον Άρη, οι γυναίκες από την Αφροδίτη”».

Στο βιβλίο της, η 42χρονη Cordelia Fine αναφέρεται στις ανθρώπινες ορμόνες. Όπως έγραψε πρόσφατα σε άρθρο της στον Guardian: «Δεν υπάρχουν ουσιαστικά αντρικά ή γυναικεία χαρακτηριστικά – ούτε καν όταν μιλάμε για την ανάληψη ρίσκου και την ανταγωνιστικότητα, τα χαρακτηριστικά που συχνά επικαλούνται ορισμένοι για να εξηγήσουν γιατί οι άντρες είναι πιο πιθανό να φτάσουν στην κορυφή».

Η τεστοστερόνη, εξηγεί, επηρεάζει τον εγκέφαλο, το σώμα και τη συμπεριφορά μας, όμως δεν είναι η ορμονική πεμπτουσία της «ανταγωνιστικής αρρενωπότητας και της ανάληψης ρίσκων που συχνά πιστεύεται ότι είναι».

Το βραβείο, που από πολλούς θεωρείται το «βραβείο Booker των επιστημονικών βιβλίων», συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 25.000 λιρών (περίπου 28.200 ευρώ).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.