fbpx
Τρεις υποψήφιοι για το National Book Award μιλούν για τις εμπειρίες τους

Τρεις υποψήφιοι για το National Book Award μιλούν για τις εμπειρίες τους

Στην εκπομπή Newshour του τηλεοπτικού δικτύου PBS μίλησαν τρεις από τους φιναλίστ για το αμερικανικό βραβείο λογοτεχνίας National Book Award, καταγράφοντας προσωπικές εμπειρίες που τους έχουν επηρεάσει στη ζωή τους.

Η Σαρμέιν Κρεγκ, συγγραφέας του Miss Burma, που είναι και καθηγήτρια λογοτεχνίας σε πανεπιστήμιο, μίλησε για τη σημασία του να διαβάζουμε λογοτεχνία που προκαλεί τον τρόπο σκέψης μας και μας ωθεί πέρα από όσα γνωρίζουμε και αισθανόμαστε άνετα με αυτά. «Θα ήθελα στον κόσμο να αρέσει το μυθιστόρημά μου ή να τον αγγίξει, εν τέλει; Το να συγκινηθείς ή να επηρεαστείς από ένα λογοτεχνικό έργο δεν σημαίνει απαραίτητα να δούμε τον εαυτό μας να αντανακλάται σε αυτό ή να μας αρέσουν όλα σε αυτό. Αν ανοιχτούμε σε ένα τέτοιο λογοτεχνικό έργο, που περιγράφει αναλυτικά άλλους ανθρώπους με τα πάθη τους, τις αδυναμίες και τις σκέψεις τους, μπορεί να το δούμε με τη σειρά του να ανοίγεται σε μας. Μπορεί ακόμα και να νιώσουμε κάτι σαν αγάπη να εκπέμπεται από τις σελίδες» σημείωσε.

Ο Έλιοτ Άκερμαν, συγγραφέας του Dark at the Crossing, μιλά για την επιλογή του να ζει χωρίς φόβο στην Κωνσταντινούπολη, μια πόλη που έχει συγκλονιστεί από πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια. «Όσο περισσότερο μένω στην Κωνσταντινούπολη, τόσο συνειδητοποιώ ότι η μόρφωση που δίνω στα παιδιά μου δεν είναι τόσο πολιτισμική, όσο ηθική. Τους διδάσκω να ζουν χωρίς φόβο. Και αυτό είναι επιλογή, αλλά όχι εύκολη» σημειώνει.

Η διηγηματογράφος Κάρμεν Μαρία Μασάδο, συγγραφέας της συλλογής Her Body and Other Parts, μιλά για το πώς αποφάσισε να αρραβωνιαστεί μετά το διαζύγιο των γονιών της μετά από 31 ολόκληρα χρόνια γάμου. «Συνειδητοποίησα ότι μου είχε δοθεί ένα δώρο. Ότι ο ενήλικος εαυτός μου είχε μια προοπτική που ο έφηβος εαυτός μου δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει. Ότι πρέπει να έχεις μοντέλα επιτυχιών και αποτυχιών για να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι να δουλέψει» ανέφερε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.