fbpx
Κλέφτες βιβλίων με ιδιαίτερη προτίμηση στον Μπουκόφσκι και τον Κέρουακ

Κλέφτες βιβλίων με ιδιαίτερη προτίμηση στον Μπουκόφσκι και τον Κέρουακ

Αντιμέτωπο με μια σειρά από μυστηριώδεις κλοπές βιβλίων είναι ένα βιβλιοπωλείο στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, καθώς οι περίεργοι κλέφτες έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση σε συγκεκριμένους συγγραφείς, και κυρίως τον Τσαρλς Μπουκόφσκι και τον Τζακ Κέρουακ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Boston Globe, όταν το φαινόμενο άρχισε να γίνεται εντονότερο, η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Porter Square τοποθέτησε μια προθήκη με την ταμπέλα «Τα βιβλία που κλέβονται πιο συχνά», ώστε να είναι πιο δύσκολο να κλαπούν. Όμως ακόμα και τότε συνέχισαν να σημειώνονται κλοπές, και τότε αποφάσισε να τοποθετήσει τα... περιζήτητα βιβλία πίσω από το ταμείο, κάτω από ένα χαρτόνι με τη μορφή του θρυλικού ηθοποιού Τζον Γουέιν, που τα «προσέχει».

Πάντως, οι κλοπές βιβλίων των συγκεκριμένων συγγραφέων γενικά δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο. Πιθανολογείται ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι κλέφτες σχεδιάζουν να τα πουλήσουν, γνωρίζοντας ότι αποτελούν συχνά αναγνώσματα σε σχολεία και κολέγια, ή απλά τα κλέβουν για να μη χρειαστεί να τα αγοράσουν οι ίδιοι. Όμως για ένα μικρό βιβλιοπωλείο, ακόμα και αυτές οι μικροκλοπές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΝΕΑ
ΗΠΑ: Ανησυχητική αύξηση των αποπειρών λογοκρισίας βιβλίων σε βιβλιοθήκες

Την ανησυχητική αύξηση των προσπαθειών για απομάκρυνση «αμφιλεγόμενων» βιβλίων από βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών (ALA),...

ΝΕΑ
Πώς κινήθηκαν οι πωλήσεις βιβλίων το 2023: Αυξημένος τζίρος, μειωμένος όγκος

Πωλήσεις αυξημένες σε αξία αλλά μειωμένες σε όγκο: αυτή είναι η τάση που καταγράφει για τα βιβλία η έκθεση Global Book Market 2023 της Nielsen BookData και της GfK, με βάση στοιχεία από τις πωλήσεις εκτυπωμένων...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.