fbpx
Πέθανε ο πρώτος συγγραφέας που έγραψε βιβλίο εξ ολοκλήρου σε υπολογιστή

Πέθανε ο πρώτος συγγραφέας που έγραψε βιβλίο εξ ολοκλήρου σε υπολογιστή

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 84 του χρόνια ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Τζέρι Πουρνέλ, μετά από ξαφνική ασθένεια.

Ο Πουρνέλ έγινε γνωστός για το έργο του που τοποθετείται στον χώρο της στρατιωτικής επιστημονικής φαντασίας, με τον συγγραφέα να χρησιμοποιεί τις δικές του εμπειρίες από τον Πόλεμο της Κορέας, στον οποίο πολέμησε. Όμως αυτό που είναι ακόμα πιο αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πουρνέλ ήταν ο πρώτος συγγραφέας που έγραψε μυθιστόρημα εξ ολοκλήρου σε υπολογιστή, το 1977, όταν όλοι χρησιμοποιούσαν ακόμη γραφομηχανές. Είχε αγοράσει τότε τον υπολογιστή έναντι 12.000 δολαρίων, διαβλέποντας πως η χρήση του θα τον βοηθούσε να εντοπίσει και να διορθώσει τυχόν λάθη πιο εύκολα απ’ ό,τι σε μια γραφομηχανή.

Εξάλλου, ήταν υπέρμαχος της χρήσης της τεχνολογίας, και εκτιμάται ότι το παράδειγμά του ώθησε πολλούς συγγραφείς να περάσουν και αυτοί στην ψηφιακή εποχή, εγκαταλείποντας τις γραφομηχανές τους και ανοίγοντας τον δρόμο για τη σημερινή κυριαρχία των υπολογιστών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.