fbpx
Η σκηνή που «κόπηκε» από το «It» του Στίβεν Κινγκ

Η σκηνή που «κόπηκε» από το «It» του Στίβεν Κινγκ

Οι φανατικοί του Στίβεν Κινγκ περιμένουν πώς και πώς την κυκλοφορία της ταινίας It, που αποτελεί ριμέικ της παλιότερης ομώνυμης ταινίας που βασίζεται στο διάσημο θρίλερ του Αμερικανού συγγραφέα. Όμως, όπως συμβαίνει πάντα με τις μεταφορές βιβλίων στον κινηματογράφο, κάποιες σκηνές του βιβλίου φυσικά θα απαλειφθούν. Μεταξύ αυτών είναι και η κατά πολλούς πιο σοκαριστική.

Πρόκειται για τη σκηνή όπου, αφού έχουν νικήσει (προσωρινά) τον κλόουν-δολοφόνο Pennywise, τα παιδιά που πρωταγωνιστούν στο βιβλίο χάνονται μέσα στους υπονόμους της πόλης, και εκεί επιδίδονται σε ένα σεξουαλικό όργιο, το οποίο ο Κινγκ περιγράφει σε αρκετές σελίδες, προκαλώντας αμηχανία στους περισσότερους αναγνώστες.

Ερωτηθείς από την ιστοσελίδα «Deadline» σχετικά με τη σκηνή αυτή και το αν θα υπάρχει στην ταινία, η οποία κυκλοφορεί στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, ο σκηνοθέτης Άντι Μουσκιέτι απάντησε: «Δεν με ενδιέφερε αυτό το κομμάτι. Η συναισθηματική μου εμπειρία με το βιβλίο δεν έλαβε υπόψη αυτή τη σκηνή καθόλου, και νομίζω ότι γενικά είναι μια αχρείαστη μεταφορά στο τέλος μιας ιστορίας για μια τελετή ενηλικίωσης. Στην πραγματικότητα το συζητήσαμε στη διάρκεια της όλης ιστορίας, αλλά ήταν κάπως αχρείαστο. Είναι εξαιρετικό στο βιβλίο. Λατρεύω το στιλ του Στίβεν Κινγκ, τον τρόπο του να σοκάρει τους αναγνώστες με αυτές τις αλλαγές τόνου και την απρόσμενη ένταση, αλλά νομίζω ότι αν και ήταν χαρακτηριστικό στο βιβλίο, δεν ήταν απαραίτητο στην κινηματογραφική μεταφορά».

Έτσι, αντί για την επίμαχη σκηνή, στην ταινία θα δούμε τα παιδιά να δίνουν έναν όρκο αίματος ότι θα αντιμετωπίσουν τον Pennywise αν επιστρέψει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.