fbpx
Πίνοντας μπίρες με έναν πληρωμένο δολοφόνο

Πίνοντας μπίρες με έναν πληρωμένο δολοφόνο

O Κάμπελ Μακ Κόναχι ήταν στην εφηβεία όταν συνάντησε για πρώτη φορά τον Λϊντσεϊ Ρόουζ το 1988 σε μια παμπ του Σίδνεϊ. Αυτό που δεν ήξερε, και θα μάθαινε πολύ αργότερα, ήταν ότι ο Ρόουζ ήταν πληρωμένος δολοφόνος που είχε ήδη σκοτώσει τρεις ανθρώπους, και επρόκειτο να σκοτώσει άλλους δύο προτού συλληφθεί.

Ο Μακ Κόναχι έπινε συχνά μαζί με τον Ρόουζ, πάντα στην ίδια παμπ, και μιλώντας μαζί του ήξερε μόνο ιστορίες από το πλούσιο παρελθόν του ως ιδιοκτήτη οίκου ανοχής, διακινητή ναρκωτικών, κλέφτη αυτοκινήτων, εθελοντή πυροσβέστη (αλλά και εμπρηστή). Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο The Fatalist, ο Μακ Κόναχι διηγείται την παράδοξη σχέση του με τον Ρόουζ, και θυμάται την πρώτη τους γνωριμία: «Όταν ήπια για πρώτη φορά μπίρα με τον Λίντσεϊ, είχε ήδη σκοτώσει τρεις ανθρώπους. Ω, δεν είχαμε ιδέα. Έμπαινε από την μπροστινή μπάρα στο ξενοδοχείο Μπέργουντ και έριχνε το βλέμμα του στον χώρο. Στα μάτια που συναντούσε και γνώριζε έγνεφε ένα “γεια”, ή ίσως μούγκριζε αν είχε φασαρία, και αν τον κοιτούσα από το τραπέζι του μπιλιάρδου έστρεφα το βλέμμα και ήλπιζα να έρθει να μιλήσει μαζί μου. Ήταν εκδηλωτικός και σου έδινε όλη την προσοχή του».

Στο πλαίσιο της συγγραφής του βιβλίου, ο Μακ Κόναχι επισκέφθηκε στη φυλακή τον Ρόουζ 25 φορές και συζήτησε μαζί του για τη ζωή και τα εγκλήματά του. Ο Μακ Κόναχι τον περιγράφει στις συζητήσεις αυτές ως έναν άνθρωπο που «σφίγγει τα χείλη του αρκετές φορές όταν πρόκειται να αναφέρει ανθρώπους ή πράξεις που μπορεί να ενοχοποιήσουν άλλους. Είναι απολύτως άνετος με το ποιος είναι και τι έχει κάνει και μου λέει αμέτρητες ιστορίες, συχνά διακεκομμένες από το κολλητικό, βαρύ γέλιο του, με το πιγούνι του να τραβιέται πίσω στο λαιμό του. Όμως κάποιες από τις ιστορίες περιλαμβάνουν την ατυχία άλλων, των θυμάτων του, και σταματάω να γελάω μαζί του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.