fbpx
Η τελευταία επιθυμία του Τέρι Πράτσετ έγινε πραγματικότητα

Η τελευταία επιθυμία του Τέρι Πράτσετ έγινε πραγματικότητα

Ο συγγραφέας της λογοτεχνίας του φανταστικού Τέρι Πράτσετ απεβίωσε το 2015 στα 66 του χρόνια, έχοντας αφήσει πίσω του μια ασυνήθιστη τελευταία επιθυμία: οτιδήποτε στο οποίο εργαζόταν πριν πεθάνει ήθελε να τοποθετηθεί στη μέση του δρόμου και να το πατήσει ένας οδοστρωτήρας,.

Έτσι κι έγινε, έστω και με καθυστέρηση δύο ετών: την Παρασκευή 25 Αυγούστου ο διαχειριστής της περιουσίας του Πράτσετ, Ρομπ Γουίλκινς, έγραψε από τον επίσημο λογαριασμό του συγγραφέα στο Twitter: «πρόκειται να υλοποιήσω την υποχρέωσή μου απέναντι στον Τέρι», παραθέτοντας μια φωτογραφία όπου κρατούσε έναν σκληρό δίσκο, με φόντο έναν οδοστρωτήρα. Στην επόμενη ανάρτησή του, ο σκληρός δίσκος είχε διαλυθεί από τον οδοστρωτήρα.

Στον σκληρό δίσκο αυτό υπήρχαν τα αδημοσίευτα και ανολοκλήρωτα έργα του Πράτσετ, για τα οποία δεν θα μάθουμε ποτέ τίποτα, αφού αυτό ήταν που ήθελε ο ίδιος ο συγγραφέας. Πάντως, ο σκληρός δίσκος θα εκτεθεί τον ερχόμενο μήνα στο μουσείο του Σάλισμπερι, στη Βρετανία, στο πλαίσιο ενός αφιερώματος στη ζωή και το έργο του Τέρι Πράτσετ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.