fbpx

Μια τεράστια αλυσίδα από βιβλία για καλό σκοπό

Στις 8 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη του Αναλφαβητισμού, και με την αφορμή αυτή το αμερικανικό πανεπιστήμιο Southern Illinois University Edwardsville (SIUE) σχεδιάζει να σπάσει ένα πρωτότυπο ρεκόρ Guinness, δημιουργώντας τη μακρύτερη αλυσίδα από βιβλία.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατέχει το Wimborne της Μεγάλης Βρετανίας, όπου στις 31 Ιουλίου του 2016 δημιουργήθηκε μια σειρά από 13.410 βιβλία, συνολικού μήκους 2,263 χιλιομέτρων(!), επίδοση που στο SIUE φαίνονται αποφασισμένοι να ξεπεράσουν.

Το πανεπιστήμιο ζητά από μέλη της τοπικής κοινότητας του Έντουαρντσβιλ να συνεισφέρουν με βιβλία, τα οποία μετά την ολοκλήρωση του εγχειρήματος θα δοθούν σε ιδρύματα και σε projects για την εξοικείωση των παιδιών με τα βιβλία.

«Το αν θα σπάσουμε το ρεκόρ ή όχι θα εξαρτηθεί από το πόσο αυτό το εγχείρημα μαγνητίζει τη φαντασία των άλλων που μοιράζονται τους στόχους μας» δήλωσε ο καθηγητής ψυχολογίας του SIUE και οργανωτής του εγχειρήματος Stephen Hupp.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.