fbpx
 Ένα βιβλίο για αγόρια προκαλεί αντιδράσεις στη Βρετανία

Ένα βιβλίο για αγόρια προκαλεί αντιδράσεις στη Βρετανία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει από γονείς στη Βρετανία ένα βιβλίο το οποίο απευθύνεται σε ανήλικα αγόρια και κατηγορείται ότι τους μαθαίνει να βλέπουν τις γυναίκες ως αντικείμενα.

Οι αντιδράσεις για το βιβλίο Growing Up for Boys ξεκίνησαν όταν ένας πατέρας «ανέβασε» στο Facebook μια σελίδα του βιβλίου, όπου απεικονίζονται διάφοροι τύποι γυναικείου στήθους και το κείμενο γράφει: «Τα κορίτσια έχουν στήθη για δύο λόγους. Ο ένας είναι για να παράγουν γάλα για τα μωρά. Ο άλλος είναι για να κάνουν το κορίτσι να μοιάζει ώριμο και ελκυστικό. Σχεδόν όλα τα στήθη, ανεξαρτήτως μεγέθους ή σχήματος στο οποίο καταλήγουν όταν ένα κορίτσι ολοκληρώσει την εφηβεία, μπορούν να κάνουν και τα δύο».

Πολλοί γονείς με αναρτήσεις τους στα social media κάνουν λόγο για «ανεύθυνη» και «προσβλητική» αναφορά στις γυναίκες, η οποία φαίνεται να δημιουργεί την εντύπωση στα αγόρια ότι τα γυναικεία στήθη αναπτύσσονται προς όφελος της σεξουαλικότητας και της εξωτερικής εμφάνισης των γυναικών, ενώ η αναφορά σε «σχεδόν όλα» τα στήθη φαίνεται να υπονοεί ότι κάποια στήθη δεν είναι ελκυστικά.

Πάντως, υπάρχουν και οι υποστηρικτές του βιβλίου, που αντιτείνουν ότι αυτό που αναφέρεται ισχύει, έστω και αν λέγεται άκομψα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.