fbpx
Μια βιβλιοθήκη στο Βανκούβερ που διαφέρει από όλες τις άλλες

Μια βιβλιοθήκη στο Βανκούβερ που διαφέρει από όλες τις άλλες

Φανταστείτε μια βιβλιοθήκη όπου δεν μπορείτε να δανειστείτε κανένα βιβλίο, ενώ όλα τα βιβλία της είναι αδημοσίευτα. Αυτή η βιβλιοθήκη υπάρχει στο Βανκούβερ του Καναδά και είναι η βιβλιοθήκη Brautigan.

Το όνομα της βιβλιοθήκης προέρχεται από τον συγγραφέα Richard Brautigan, που έγραψε για μία τέτοια βιβλιοθήκη που περιείχε μόνο αδημοσίευτα βιβλία, και στη δεκαετία του 1990 οπαδοί του έργου του ξεκίνησαν μια προσπάθεια να φτιάξουν μια τέτοια βιβλιοθήκη, μαζεύοντας 400 χειρόγραφα.

«Αυτοί οι συγγραφείς είναι άνθρωποι σαν εμένα κι εσένα» δήλωσε ο βιβλιοθηκάριος John Barber στον ραδιοφωνικό σταθμό KTTS. «Απλοί άνθρωποι που έχουν την ιδέα ότι έχουν κάτι να πουν και ο τρόπος που θέλουν να το πουν είναι μέσα από τη συγγραφή».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στην εποχή που δεν μπορούσε ο καθένας να μοιράζεται ό,τι θέλει στο διαδίκτυο, η συγγραφή ήταν ένας τρόπος αρχειοθέτησης των σκέψεων του καθενός για το μέλλον, και η βιβλιοθήκη αυτή επιτρέπει και σήμερα σε όποιον το θέλει να το κάνει αυτό χωρίς οικονομικά εμπόδια ή λογοκρισία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.