fbpx
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συγγραφέας Ντογάν Ακχανλί

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συγγραφέας Ντογάν Ακχανλί

Ελεύθερος αφέθηκε ο συγγραφέας Ντογάν Ακχανλί (Dogan Akhanli), ο οποίος το πρωί του Σαββάτου συνελήφθη από τις ισπανικές αρχές στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, στη Γρανάδα, ως καταζητούμενος από την Interpol.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Ιλιάς Ουγιάρ, ο Ακχανλί αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να παραμείνει στη Μαδρίτη

Το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του συγγραφέα είχε εκδοθεί μετά από σχετικό αίτημα της Τουρκίας, και συνδέεται με το γεγονός ότι ο Τούρκος συγγραφέας, που το 1991 εγκατέλειψε την πατρίδα του και σήμερα ζει στην Κολονία της Γερμανίας και έχει αποκτήσει τη γερμανική υπηκοότητα, είναι υποστηρικτής της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Ακχανλί είναι επίσης μεταξύ των αυστηρών επικριτών της Άγκυρας όσον αφορά στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ τον Αύγουστο του 2010 είχε συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία και ληστεία, όμως αφέθηκε ελεύθερος τέσσερις μήνες μετά.

Την απελευθέρωση του Τούρκου συγγραφέα χαιρέτισαν με δηλώσεις τους Γερμανοί αξιωματούχοι, με τον υπουργό Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να τονίζει: «Είμαι ικανοποιημένος που ο Ντογάν Ακχανλί αφέθηκε ελεύθερος. Θα ήταν άσχημο αν η Τουρκία μπορούσε να βάλει στη φυλακή ακόμα και στην άλλη άκρη της Ευρώπης ανθρώπους που υψώνουν τη φωνή τους κατά του προέδρου Ερντογάν».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.