fbpx
«Σταματήστε να πουλάτε βιβλία στο Amazon σε τόσο χαμηλές τιμές»

«Σταματήστε να πουλάτε βιβλία στο Amazon σε τόσο χαμηλές τιμές»

«Σταματήστε να πουλάτε βιβλία στο Amazon σε τόσο δραματικά μειωμένες τιμές». Αυτή είναι η συμβουλή που δίνει η BJ Hegedus, διευθυντικό στέλεχος δύο μεγάλων ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων του Λος Άντζελες, στον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, υποστηρίζοντας πως οι τεράστιες εκπτώσεις του online βιβλιοπωλείου καταστρέφουν τα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία.

Απευθυνόμενη προσωπικά στον Τζεφ Μπέζος σε άρθρο της στους Los Angeles Times, η Hegedus αναφέρει: «Η στρατηγική σας ήταν θαυμάσια. Προσφέρατε βιβλία σε ασυναγώνιστες τιμές και προσθέσατε και δωρεάν μεταφορικά. Το κοινό “κόλλησε”. Διευρύνατε το απόθεμά σας και προσφέρατε νέα προϊόντα. Με την ευκολία των αγορών ανά πάσα στιγμή από τον υπολογιστή, μεταμορφώσατε τη λιανική αγορά. Και σας απέφερε τεράστιο πλούτο. Χρόνια μετά, συνεχίζετε να πουλάτε βιβλία με μεγάλη έκπτωση, συχνά στο μισό της τιμής. Για μας τα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία, αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο που έχετε καταρτίσει είναι καταστροφικό. Ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους. Εκεί που κάποτε αφθονούσαν τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία, τώρα σε πολλές κοινότητες δεν υπάρχει κανένα».

«Δεν υπάρχει τρόπος ούτε καν να πλησιάσουμε στις μειωμένες τιμές σας. Αν πωλούσαμε βιβλία στις τιμές που το κάνετε εσείς, ίδιες ή και χαμηλότερες αυτών που τα αγοράζουμε από τους εκδότες, δεν θα είχαμε χρήματα για να πληρώσουμε το ενοίκιό μας, το προσωπικό μας ή τους λογαριασμούς. Απλά δε γίνεται» τονίζει η ίδια, ζητώντας από τον ιδρυτή της Amazon να ανεβάσει τις τιμές του σε «δίκαια» για την αγορά επίπεδα.

«Μπορεί να διαπιστώσετε μία πτώση στο πόσα βιβλία πουλάτε, όμως ο κόσμος θα συνέχιζε να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα σας για την ευκολία της. Σίγουρα γνωρίζετε ότι αυτό είναι αλήθεια» σημειώνει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.