fbpx
Απαγορευμένο στη Μαλαισία βιβλίο για το μετριοπαθές ισλάμ

Απαγορευμένο στη Μαλαισία βιβλίο για το μετριοπαθές ισλάμ

Έντονες αντιδράσεις από συγγραφείς και ακτιβιστές έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης της Μαλαισίας να απαγορεύσει την κυκλοφορία ενός βιβλίου που προωθεί μια πιο μετριοπαθή εκδοχή του ισλάμ.

Το βιβλίο, με τίτλο Σπάζοντας τη Σιωπή: Μετριοπαθείς Φωνές – Το Ισλάμ σε μια Συνταγματική Δημοκρατία, αποτελεί «μια συλλογή δοκιμίων που σκοπεύει να δείξει ότι οι εξτρεμιστές και οι προκαταλήψεις σε ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή του ισλάμ στη χώρα πρέπει να αντιμετωπιστούν με πνευματικό τρόπο», σύμφωνα με τον Τσάντρα Μουζαφάρ, έναν από τους συγγραφείς, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Αντίθετα, η κυβέρνηση της Μαλαισίας θεωρεί πως η εκτύπωση ή η κατοχή του εν λόγω βιβλίου πιθανόν να αποβεί «επιζήμια για τη δημόσια τάξη» και να «προκαλέσει την κοινή γνώμη», κι έτσι απειλεί όποιον το έχει στην κατοχή του ή το αναπαράγει με ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

Πάντως, οι απαγορεύσεις βιβλίων, ταινιών ή ακόμα και τραγουδιών που θεωρείται ότι έχουν «ευαίσθητο» περιεχόμενο, κυρίως θρησκευτικό ή σεξουαλικό, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στη Μαλαισία. Πρόσφατα, μάλιστα, απαγορεύτηκε από την κρατική τηλεόραση και ραδιοφωνία το τραγούδι Despacito, που κάνει θραύση ανά τον κόσμο, λόγω των «άσεμνων» στίχων του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.