fbpx
Διεθνές επιστημονικό συμπόσιο «Καππαδοκία, γη πολιτισμού» από την ΠΕΚΣ

Διεθνές επιστημονικό συμπόσιο «Καππαδοκία, γη πολιτισμού» από την ΠΕΚΣ

Η Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ) οργανώνει διεθνές επιστημονικό συμπόσιο με γενικό θέμα «Καππαδοκία, γη πολιτισμού» στις 10-11 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα. Το συμπόσιο αποτελεί συνέχεια του διεθνούς επιστημονικού συμποσίου που οργάνωσε με το ίδιο γενικό θέμα η ΠΕΚΣ το έτος 2010 στο Προκόπιο της Καππαδοκίας. Εκείνο το διεθνές επιστημονικό συμπόσιο υπήρξε ιστορικής σημασίας, διότι ήταν το πρώτο που οργανώθηκε στην Καππαδοκία από Έλληνες απογόνους Καππαδοκών, οι οποίοι εγκατέλειψαν, κατά το έτος 1924, την ιδιαίτερη πατρίδα τους, σε εκτέλεση της διεθνούς συνθήκης της Λωζάννης του έτους 1923.

Το παρόν διεθνές επιστημονικό συμπόσιο της Αθήνας έχει ως κύριο σκοπό να αναδείξει, μέσα κυρίως από ιστορικές, αρχειακές, γλωσσολογικές και λαογραφικές προσεγγίσεις, αναλύσεις και μελέτες, την ιστορική ανά τους αιώνες συμβολή της Καππαδοκίας στον ελληνικό και χριστιανικό πολιτισμό, καθώς και την προσπάθεια της καππαδοκικής ρωμιοσύνης για τη διατήρηση της ελληνικής και χριστιανικής ταυτότητας.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του συμποσίου εδώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Διεύθυνση

Πτολεμαίων 4
(Πλατεία Προσκόπων)
11635 Αθήνα,
Τηλ.-fax: 210.7212307
info@diastixo.gr
ISSN: 2585-2485

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι. τα τελευταία νέα για το βιβλίο και για τις τέχνες.

Με την επίσκεψη στο site μας, αποδέχεστε τη χρήση Cookies από το diastixo.gr, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών που σας παρέχουμε.